« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
negacija

DORH tvrdi da nije dobio dokumentaciju o slučaju Hypo banke

Putem austrijskih državnih tijela Državno odvjetništvo traži provjeru utemeljenosti medijskih natpisa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

DORH

,

Hypo banka

,

Željko Jovanović

,

Državno odvjetništvo

Državno odvjetništvo (DORH) izvijestilo je danas da je u okviru međunarodne pravne pomoći putem austrijskih državnih tijela zatražilo provjeru utemeljenosti medijskih napisa o rezultatima nadzora Hypo Grupe Alpe Adria, u kojem su navodno ta tijela pronašla dokumente koji upućuju na kaznena djela povezana s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj.

DORH u priopćenju demantira izjavu predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Željka Jovanovića da im je to vijeće dostavilo "vrlo opsežnu dokumentaciju" o slučaju Hypo banke.

Državno odvjetništvo odgovara da su im dostavljeni tekstovi koje je Domagoj Margetić objavio na svojem internetskom portalu necenzurirano.com. Osim tih tekstova, koji su i prije bili dostupni, napominjemo kako spomenuto vijeće nije državnom odvjetništvu dostavilo nikakvu drugu dokumentaciju, stoji u priopćenju DORH-a.

DORH podsjeća da je u više navrata izvješćivao javnost o međunarodnoj pravnoj pomoći prema nadležnim tijelima mnogih država te o vrlo dobroj suradnji s austrijskim nadležnim tijelima, kako bi se provjerili tokovi novca za koji se sumnja da ga je prisvojio veći broj osoba iz sredstava namijenjenih obnovi i obrani suvereniteta Hrvatske.

Tom međunarodnom pravnom pomoći obuhvaćena je i provjera spornih kreditnih odnosa Hypo Grupe Alpe Adria s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 21:49:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh