« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
polica od 89 do 210 kuna

Dopunsko zdravstveno, ali ne državno

Fotografija vijesti
Više o

Croatia osiguranje

,

dopunsko zdravstveno

,

privatna polica zdravstvenog

,

dopunsko kod privatnih osiguravatelja

Croatia zdravstveno osiguranje (CZO) predstavila je danas program dopunskog zdravstvenog osiguranja pri čemu se samostalne police dopunskog osiguranja koju nudi na tržištu kreću od 89 do 210 kuna, ovisno od dobi i svoti pokrića te neovisno o imovinskom statusu osiguranika, izvijestili su danas čelnici CZO na konferenciji za novinare.

Drugi model dopunskog osiguranja tiče se korisnika nekog od programa dodatnog zdravstvenog osiguranja (Norma, Optima, Selekta itd), koji su dobili mogućnost nadoplate police dopunskog osiguranje po povoljnijoj cijeni. U tom slučaju police se kreću, ovisno o programu dodatnog osiguranja, od 30 do 100 kuna.

Predsjednica Uprave CZO Vesna Dulibić istaknula je porast broja korisnika dodatnog osiguranja u protekloj godini za 26 posto, pri čemu je broj polica osiguranja porastao sa 64 na 81 tisuću. U 2008. u CZO su zabilježili i veliki skok u dopunskom osiguranju gdje je broj polica sa svega njih 200-tinjak 1. siječnja 2008. skočio na 4400 osiguranika 1. siječnja ove godine.

Iako je lani CZO zabilježio 13-postotni porast policiranog osiguranja, ove godine očekuju rast od svega 2 posto s obzirom na cjelokupnu ekonomsku situaciju. (hina/metro-portal)

20.01.2009. 14:29:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh