« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NOVA KRIZA ENTITETA

Dopremijer Federacije BiH podnio ostavku

Gavrilo Grahovac naveo je da je ostavku podnio iz načelnih razloga, ali je odbio pojasniti što je bio povod za takvu odluku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

BiH

,

Gavrilo Grahovac

,

ostavka dopremijera

Dopremijer Federacije BiH i ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac podnio je u četvrtak ostavku na tu funkciju što će prouzročiti novu krizu u vlasti ovoga entiteta, objavila je Federalna televizija (FTV).

Grahovac, koji je i potpredsjednik Vlade FBiH, podnio je ostavku i na sve funkcije u Stranci za BiH.

U izjavi za središnji dnevnik FTV-a dopremijer Grahovac naveo je da je ostavku podnio iz načelnih razloga, ali je odbio pojasniti što je bio povod za takvu odluku.

U Stranci za BiH u četvrtak nisu ništa znali o Grahovčevoj ostavci.

Mediji nagađaju kako je Grahovac u sukobu s predsjednikom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem jer je nezadovoljan položajem u Vladi Federacije, gdje unatoč dopremijerske funkcije najvažnije odluka donosi utjecajni ministar Vahid Hećo koji je na čelu resora energetike, industrije i rudarstva.

Grahovac je u Vladi Federacije BiH proveo devet godina na različitim pozicijama od ministra bez lisnice do pozicije dopredsjednika Vlade.

Vlada i vlasti federalnog entiteta su pod golemim pritiskom javnosti zbog odluka parlamentarnih zastupnika o povećanju plaća i istodobnom neprovođenju potrebnih reformi što je izazvalo ogorčenje građana koji su u teškoj poziciji zbog recesijske godine. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 22:50:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh