« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
FOOD NETWORK

Donal Skehan će predstaviti Istru na Food Networku

Ulogu domaćina u Istri imao je Goran Zgrablić, jedan od osnivača projekta Taste of Cro­atia. Upoznao je tako Donala s Davidom Skokom

Žgvacet na Food Networku
Žgvacet na Food Networku (Food Network)
Više o

Fo­od Network

,

Donal Skehan

,

Pratite Donala ...

,

Goran Zgrablić

,

Taste of Croatia

Donal Skehan, zvijezda Food Networka, televizijskog kanala posvećenog gastronomiji, prošlog je tjedna posjetio Istru. Donal upravo snima drugu sezonu svog putopisnog seri­jala Pratite Donala... u kojem gledatelje upoznaje s kulinarskim delicijama mjesta koje posjeti. Ovog puta Donal putuje Europom. Njegove su destinacije Budimpešta, Krakow, Lisabon, Amsterdam, Istambul, San Sebastian, Stockholm, Puglia u Italiji  i Istra.

Ulogu domaćina u Istri imao je Goran Zgrablić, jedan od osnivača projekta Taste of Cro­atia. Upoznao je tako Donala s Davidom Skokom. Za Food Network su snimali ribarenje i zatim pripremnu ribe koju su ulovili. Donal se družio i s Marinom Gaši u njenom restora­nu u Novigradu i učio kako se sprema crni rižot. Uz ribolov i kuhanje, ekipu je istarskim šumama u uspješnu potragu za tartufima vodila Danijela Puh. Nije izostala ni dobra kap­ljica, jer je Donal uživao u istarskoj malvaziji.

Zadnji dan snimanja proveli su u masliniku Gorana Zgrablića kod Medulina, gdje se na otvorenom pod maslinama kuhao žgvacet i mijesili se fuži. Snimanje je trajalo do zala­ska sunca.

Ljepote i bogatstvo okusa Istre gledatelji diljem svijeta će na Food Networku moći gleda­ti početkom iduće godine. Bit će to još jedno lijepo predstavljanje Hrvatske na svjetskoj razini.

Donal je osim na Food Networku, iznimno aktivan na svom gastro blogu i youtube kana­lu gdje predstavlja recepte. Bavi se fotografijom, najdraži motiv mu je naravno hrana.

Inače, prvu sezonu serijala Pratite Donala... petkom od 20 sati možete gledati na Food Networku, snimana je u Vijetnamu i gledatelje upoznaje s ljepotama i posebnostima vi­jetnamske kuhinje. 

01.09.2015. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh