« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
BRAVO

Donacija Huaweija i Marina Čilića

Huawei i Marin Čilić donirali knjige i edukativne igračake udruzi za promicanje obrazovanja mladih s invaliditetom

Sjajan poklon mladima
Sjajan poklon mladima (Arhiva)
Više o

Marin Čilić

,

donacija

,

Huawei

 Predstavnici tvrtke Huawei Technologies d.o.o. zajedno s ambasadorom brenda Marinom Čilićem, danas su u sklopu projekta "1000 dreams" korisnicima udruge ZAMISLI uručili 200 komada knjiga i slikovnica te 200 komada raznih edukativnih igračaka ukupne vrijednosti 73.000 kuna.

Ideja o darivanju ove udruge stigla je od Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva kojeg vodi državni tajnik Bernard Gršić. Spomenuti ured bio je jedan od potpisnika memoranduma o suradnji između Huaweija i Hrvatske na summitu 16 + 1 koji se u travnju održao u Dubrovniku, a tijekom kojeg je i aktualizirana ideja o regionalnom projektu "1000 drams". Predstavnici Huaweija tada su najavili kako će u idućih pet godina u ukupno 16 zemalja srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donirati 1000 knjiga i 1000 edukativnih igračaka sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama.

"U Huaweiju razvoj vidimo upravo kroz poticanje kreativnosti i interaktivnog učenja. Ponosni smo što je donacija došla u prave ruke jer je udruga ZAMISLI jedinstvena organizacija u Hrvatskoj koja pruža kvalitetan sadržaj i podršku mladima. Uvjereni smo da će knjige i edukativne igračke privući pažnju mladih, jer upravo su oni najvažnija društvena skupina bez koje nema budućnosti", izjavio je Zhang Heng, direktor Huaweija u Hrvatskoj.

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI osnovana je 2005. godine. Njezini ciljevi se uvelike oslanjaju na poboljšanje života mladih. Tako se udruga bavi poticanjem mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja te općenito informiranjem i savjetovanjem mladih u pogledu mobilnosti, zapošljavanja, obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture i sporta.

"Smatramo da su djeca i mladi ljudi budućnost digitalnog svijeta te nas veseli da možemo sudjelovati u ovom programu koji pomaže poboljšati obrazovna iskustva djece i pridonosi većoj kvaliteti njihova obrazovanja. Put prema digitalnim vještinama kreće usvajanjem osnovnim vještina, a nema uspješnog digitalnog društva ako svi njegovi građani nisu uključeni", izjavila Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Na svečanosti je sudjelovao i Huaweijev ambasador, proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić koji je svojim prisustvom podržao projekt "1000 dreams".

"Lijepo je što u vrijeme blagdana mogu sudjelovati na ovako humanom i vrijednom projektu. Ne postoji veća sreća od darivanja, a pogotovo ako znamo da je riječ o stručnim i zabavnim knjigama i edukativnim igračkama koji će mladima širiti vidike i poticati njihovu kreativnost. Vjerujem da smo polaznicima ovog centra uveličali Božić", izjavio je Marin Čilić.

19.12.2019. 12:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh