« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIJETNJE

Don Ivana Grubišića naganja i Vatikan

Kongregacija za klerike u Rimu izrazila žaljenje zbog "tvrdokorne neposlušnosti" don Ivana Grubišića crkvenim zakonima

Don Ivan Grubišić suprotstavit će se i Vatikanu
Don Ivan Grubišić suprotstavit će se i Vatikanu (Arhiva)
Više o

Sabor

,

don Ivan Grubišić

,

Kongregacija za klerike

Nezavisni zastupnik i umirovljeni svećenik Ivan Grubišić izjavio je danas da se ne namjerava povući iz politike, unatoč upozorenjima crkvene Kongregacije za klerike da bi ga to moglo koštati svećeništva.

"Oni mene mogu izbaciti iz svećeništva, ali iz mene ne mogu izbaciti vjeru, ona je dio mene, i ja se neću mijenjati zato što to netko od mene traži ili na silu provodi. Vjerujem u autoritet istine, a ne u istinu autoriteta", izjavio je Grubišić novinarima u Saboru.

Naglasio je da je u Sabor došao voljom građana te da je svećenik u mirovini. "A što se tiče navodnih stavova Kongregacije za kler, što su oni odlučili ja nisam vidio, a ako nisam vidio ne mogu niti komentirati", rekao je. Grubišić je izvijestio da je danas pisao Splitsko-makarskom ordinarijatu te najavio da će sadržaj pisma objaviti sutra.

Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije objavio je danas kako je Kongregacija za klerike u Rimu izrazila žaljenje zbog "tvrdokorne neposlušnosti" don Ivana Grubišića crkvenim zakonima i vlastitom ordinarijatu preuzevši mjesto zastupnika u Hrvatskome saboru unatoč zahtjevima crkvenih vlasti da se odrekne političkog djelovanja te da ga je upozorila da bi zbog neposluha crkvenim vlastima mogao biti isključen iz "kleričkog staleža".

29.11.2012. 03:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh