« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
EKSKLUZIVNO

Don Draper i Peggy Olson - intervju sa zvijezdama Mad Mena

Jon Hamm i Elisabeth Moss razgovarali su s novinarkom Metroa o uspješnoj seriji Momci s Madisona

Jon Hamm i Elisabeth Moss
Jon Hamm i Elisabeth Moss (MWN/Getty Images)
Više o

Mad Men

,

tv serije

,

Jon Hamm

,

Momci s Madisona

,

uragan Irena

,

recenzija mobitela

Američki glumci Jon Hamm i Elisabeth Moss ovih dana uživaju u Cannesu gdje promoviraju najnoviju sezonu popularne serije "Momci s Madisona" u kojoj tumače uloge Dona Drapera i Peggy Olson. S novinarkom Metroa razgovarali su o uspjehu i utjecaju serije na pop kulturu.

Serija je hvaljena po cijelom svijetu. Kako objašnjavate golem uspjeh Mad Mena?

Elisabeth Moss: Mislim da je za uspjeh zaslužan kvalitetan scenarij koji je uz zanimljiv koncept uspio zainteresirati gledatelje. Na početku su svi bili okupirani razlikama između serije i stvarnog života, ali se s vremenom poka zal o da postoji i jako puno sličnosti. Priča je s vremenom dobila na dubini i razvijeni su zanimljivi likovi. Sretni smo što imamo fenomenalnu i lojalnu publiku.

Jon Hamm: Bilo je riskantno radnju smjestiti u 60-te, pogotovo kada pokušavate privući internacionalnu publiku. Nismo znali hoće li se ljudi identificirati s tim vremenom. Francuzi ili Skandinavci vrlo malo znaju o posebnostima New Yorka u 60-ima. Međutim, serija je uspjela jer se bavi ljudima, njihovim osobinama i vezama. Smatra da upravo različiti karakteri i njihovi odnosi privlače gledatelje.

Svi su fascinirani životom i kulturom koja je vladala 60-ih. Čini se da je serija utjecala i na današnju modu...

Jon Hamm: Bile su to vrlo bogate i važne godine, ne samo u Americi nego u cijelom svijetu. Dogodilo se mnogo velikih stvari u politici, literaturi, filmskoj umjetnosti. Moda se uvijek javlja u ciklusima pa je tako danas popularan tzv. retro stil. Drago nam je što se taj trend povezuje s počecima Mad Mena. Osobno, smatram da su se muškarci i žene 60-ih odijevali vrlo seksi.

Jeste li zadovoljni s razvojem vaših uloga - Dona i Peggy?

Jon Hamm: Strahovito sam zadovoljan. Don je prošao dramatičan, ali i prirodan razvoj. Sviđa mi se ta povezanost drame i realnosti. Uživam gledati i druge likove, imamo doista impresivne glumce.

Elisabeth Moss: Sretna sam, jer je Peggy mogla vrlo lako završiti kao Donova sekretarica. To bi i dalje bila dobra uloga, ali je sada ipak puno zanimljivija. Mlada sam glumica i iznimno sam sretna što sam dobila priliku za ovakvu ulogu.

Kako se nosite sa slavom? Jon, mediji su vas prozvali novim Clooneyjem, je li vam to smeta?

Jon Hamm: Pokušavam se nositi time najbolje što mogu. Slava je vrlo subjektivna stvar. Mediji vas mogu uništiti jednako brzo kao što su vas stvorili. Sve ovo može vrlo lako nestati. Uspjeh nam je otvorio mnogo zanimljivih mogućnosti što je dobra strana slave, a loša strana su paparazzi i tabloidi.

Postoje li neke sličnosti između vas i vaših uloga?

Elisabeth Moss: Ne možete glumiti bez da dio sebe unesete u ulogu. Peggy i ja si nismo slične, ali povezanost ipak postoji. Uvijek je puna nade, ima pozitivan pogled na svijet, ali je ponekad i vrlo naivna.

Jon Hamm: Privatno nisam kao Don, ali vidim dosta sličnosti između njega i Peggy. Oboje su ambiciozni, žele napredovati i imaju visoke ciljeve. Sretan sam kad na kraju dana mogu otići kući i ostaviti Dona na setu.

Piše: Rania Hoballah, Metro World News
08.10.2010. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh