« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
JADRANKA KOSOR

Nije bilo nikakve svađe između HDZ-a i Crkve

Predsjednica Vlade na upite i tvrdnje novinara izjavila je kako nije bilo nikakve "svađe" između HDZ-a u Crkve

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Crkva

Na novinarsko pitanje i tvrdnju "hoće li biti pomirbe između HDZ-a i Crkve jer je bilo malo težih riječi", premijerka Kosor je odgovorila: "Ne, o čemu govorite, ne može biti pomirbe tamo gdje nije bilo svađe". "Dapače, mislim da je zaista nebrojeno puno točaka oko kojih se Crkva i HDZ i te kako slažu i dotiču", istaknula je Kosor.

Na opetovano novinarsko pitanje vezano za nedavni komentar u "Glasu koncila", te na tvrdnju novinara da je bilo "nekih težih riječi", premijerka je rekla kako je "to što novinar spominje, pojedinačno izdvojeno mišljenje jedne osobe, jednoga čovjeka, jednog urednika, koji naravno ima pravo na svoje mišljenje. I mi ga u HDZ-u percipiramo zapravo kao žaljenje zbog odlaska bivšega premijera (Sanadera), na što on kao osoba, kao pojedinac apsolutno ima pravo".

"A mi mislimo u HDZ-u , kada već to spominjete, da se državotvornost i domoljublje dokazuju svakodnevno kroz način života, kako živiš, kako radiš, daješ li sve od sebe u ovome poslu, pogotovo kada smo u Vladi ili smo u Saboru, dajemo li sve od sebe i živimo li časno, čestito, pošteno i - ponavljam - služimo li svome narodu. Kroz to se, kada si u politici, ocjenjuje jesi li domoljub, jesi li državotvoran ili ne. I kada se boriš dosljedno protiv korupcije, za gospodarski oporavak, i da Hrvatska završi pregovore i vrati se kući da sjedne za stol europskih država i naroda, kamo pripada", istaknula je premijerka Kosor.

Na upit novinara je li možda iz propovijedi kardinala Bozanića stekla dojam da se Crkva želi više uključiti u sve ovo o čemu se sad govori, premijerka Kosor je odgovorila da je" bila prelijepa propovijed. I evo, punog srca i pune duše idem sada se sresti s kardinalom Bozanićem".

Novinari su premijerku Kosor pitali i o tome kako joj se sviđa u Mariji Bistrici i kako joj je bilo na misi na blagdan Velike Gospe u tome nacionalnom marijanskom svetištu. "Evo, ponovno jedan prelijepi dan, ponovno u ovom prelijepom svetištu. Kao što znate nekoliko godina za redom sam upravo ovdje, i evo sabrana u mislima prije svega na ono što nam predstoji, što ćemo raditi, ali, dakle, prije svega puna mira i - mogu reći - ohrabrenja nakon propovijedi, nakon svih ovih riječi posebno s porukom da treba promicati istinu. Svakako ja sam osobito dirnuta onim dijelom propovijedi gdje se govori o Mariji, Majci Božjoj, i o svim ženama u svijetu i u Hrvatskoj", naglasila je premijerka Kosor. Zahvalila je potom novinarima i poželjela im sretan blagdan Velike Gospe. (hina/metro-portal)

15.08.2010. 15:56:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh