« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Milijuni u gaćama

Domišljati diler skrivao kokain u posebno izrađenim hlačicama

Krijumčari droge postali su sve kreativniji u načinima prenošenja ilegalnih supstanci preko granice.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot: Daily Mail)
Više o

šverc droge

,

droga u hlačama

U tome se posebno ističe jedan Njemac koji je skrivao više od 6 kg kokaina pod svojim kratkim hlačama. Osumnjičeni je drogu spremio u specijalno dizajnirane kratke hlače, a činilo se kako sve ide prema planu sve dok ga jučer nisu zaustavili na aerodromu u Barceloni.  

Psi tragači bili su posebno zaintersirani za njegove hlačice te je naposlijetku otkriven. Jedan drugi krijumčar morao je imati puno živaca i strpljenja da izdubi 407 tikvica i u njih spremi oko 25 kg kokaina. No ni njegova misijia nije dugo potrajala. Uhvaćen je na aerodromu Las Americas u Dominikanskoj republici.

U međuvremenu je u sjevernom Ekvadoru pronađena mnogo bitnija i ne toliko maštovito zapakirana pošiljka droge.  Šest tona droge zapakirane u smeđi papir zaplijenjeno je tijekom akcije u kojoj je uhićeno četvero ljudi. Sukob se dogodio jučer i u Monterreyu, u sjevernom Meksiku, kada je vojska napala bandu dilera. U incidentu su poginula četiri krijumčara, tri vojnika, a četvero ljudi je uhićeno. Sve to se dogodilo u periodu kada je upotreba kokaina iznimno porasla.

Istraživači su otkrili da devet o deset novčanica američkih dolara nosi tragove kokaina. U nekim većim američkim gradovima dokazi ˝prljavog novca˝ još su i veći. Kontaminacija se prenosi kada su novčanice spojene u bunt ili kroz mašine za brojanje novca.

Znanstvenici su testirali novčanice iz više od 30 gradova u SAD-u, Kanadi, Brazilu, Kini i Japanu. Pronašli su alarmantne dokaze kokainske kontaminacije u mnogim područjima. Amerika i Kanada imale su najviši nivo, s prosjekom onečišćenja između 85% i 90%, dok su Kina i Japan imali najniži nivo, između 12%  i 20%.

19.08.2009. 12:29:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh