« Nogomet
objavljeno prije 14 godina
23

Domenech objavio konačni sastav Francuske za SP

U Južnu Afriku ipak putuje kapetan William Gallas, a Francuzi će zbog izostanka Diarre morati igrati u za njih novom sustavu 4-3-3

Raymond Domenech
Raymond Domenech (Getty Images)
Više o

Raymond Domenech

,

SP Južnoafrička Republika

,

William Gallas

,

Frederic von Anhalt

Francuski izbornik Raymond Domenech objavio je i prije zadnjega roka od 1. lipnja konačan sastav od 23 nogometaša na koje računa za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi.

"Ova 23 igrača koji su trenutno u trening-bazi u Tignesu su 23 igrača koja će putovati u Južnu Afriku", kazao je Domenech novinarima, pa je riješena i neizvjesnost oko kapetana Williama Gallasa, koji će, unatoč ozljedi zbog koje ne igra još od ožujka, biti uvršten u momčad.

U alpski grad Tignes na 2.000 metara nadmorske visine Domenech je pozvao 24 igrača, ali je zbog visinske bolesti otpao Lassana Diarra, što je izborniku olakšalo sastavljanje konačnog popisa. Magazin France Football tvrdi da će Francuska na SP-u morati igrati u za njih novom sustavu 4-3-3 s obzirom da bez Diarre imaju samo dva zadnja vezna igrača - Jeremyja Toulalana i Aloua Diarru. Francuzi će u srijedu igrati pripremnu utakmicu s Kostarikom, a potom dolaze u Tunis.

VRATARI: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux)

BRANIČI: Anthony Reveillere (Olympique Lyon); Bacary Sagna,William Gallas, Gael Clichy (svi FC Arsenal); Eric Abidal (FC Barcelona); Sebastien Squillaci (FC Sevilla); Patrice Evra (Manchester United); Marc Planus (Girondins Bordeaux)

VEZNJACI: Jeremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribery (Bayern), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux),Abou Diaby (Arsenal)

NAPADAČI: Thierry Henry (FC Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cisse (Panathinaikos), Sidney Govou (Olympique Lyon), Andre-Pierre Gignac (FC Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille).

(hina/metro-portal)

25.05.2010. 10:09:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh