« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Domaći recept za ublažavanje opeklina od sunca

Nakon što smo se ispekli na suncu, patimo i pokušavamo sve kako bi ih se riješili što prije, a stručnjaci predlažu domaću varijantu koju ima gotovo svaka kuhinja - jabučni ocat

Vjerovali ili ne, jabučni ocat je sjajan za opekline od sunca
Vjerovali ili ne, jabučni ocat je sjajan za opekline od sunca (Arhiva)
Više o

Sunce

,

opekline

,

domaći proizvodi

,

opekline od sunca

Opekline od sunca prilično su neugodna, nezgodna i nezdrava stvar, a iako to svi znamo, nije rijetkost da ih dobijemo - dovoljno je malo zaspati na suncu.

Nakon toga patimo i pokušavamo sve kako bi ih se riješili što prije, a stručnjaci predlažu domaću varijantu koju ima gotovo svaka kuhinja - jabučni ocat.

Recept za ublažavanje opeklina od sunca

Napravite obloge od razrijeđenog jabučnog octa u razmjeru pola litre vode i jedan decilirat jabučnog octa i stavite ih na opečene dijelove. Držite petnaestak minuta i nakon toga isperite mlakom vodom.

Koristi od jabučnog octa

Octena kiselina ublažuje svrbež i upalu koji su nastali od opekline, smanjuje guljenje kože, izvlači toplinu iz opeklina, uklanja štetne bakterije i vraća pH ravnotežu kože.

Prirodno je protuupalno sredstvo koje steže kožu kako bi je zaštitilo. Kada ga se primijeni na opeklinu od sunca ono smirujuće djeluje na kožu te ublažuje bol.

Vitamini i minerali u jabučnom octu pomažu pri ponovnom bogaćenju kože hranjivim tvarima te tako ubrzavaju oporavak.

29.07.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh