« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UKRAJINA

Dok svijet čestita Janukoviču Juliji Timošenko za to je još prerano

Niti je Janukovič inauguriran, niti su još objavljeni konačni rezultati izbora, poručeno je iz izbornog stožera poražene premijerke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

Čestitke zapadnih čelnika upućene pobjedniku ukrajinskih predsjedničkih izbora Viktoru Janukoviču su preuranjene, objavio je u petak stožer poražene kandidatkinje, premijerke Julije Timošenko, koja odbija priznati poraz.

"Zapad se ponaša onako kako se u prošlosti ponašao (Vladimir) Putin", izjavio je za AFP zastupnik Andrij Škil iz stožera ukrajinske premijerke, govoreći o predsjedničkim izborima 2004.

Putin, u to doba ruski predsjednik, požurio je čestitati Janukoviču na rezultatima, iako konačni rezultati izbora nisu bili objavljeni. Njegova izborna pobjeda u konačnici je poništena zbog velikih prijevara, a na vlast je Narančastom revolucijom došao prozapadni blok.

"Smatram to preuranjenim. Niti je Janukovič inauguriran, niti su još objavljeni konačni rezultati izbora", rekao je Škil.

Janukovič je u četvrtak dobio čestitke američkog i francuskog predsjednika Baracka Obame i Nicolasa Sarkozyja te predsjednika Europske unije Hermana Van Rompuya.

Prema privremenim službenim rezultatima, Janukovič je u nedjelju pobijedio s 48,95 posto glasova, 3,48 posto više od Timošenko, koja i dalje ne želi priznati poraz, tvrdeći da je bilo velikih prijevara tijekom glasovanja. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 20:28:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh