« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
stegnite vi svoj remen, bando lopovska

Dok oporba glumi gljive, Građanska inicijativa ide na rušenje Vlade

Stegnite vi svoj remen bando lopovska! nastavlja dosljedno u svom stilu, dogovarajući prosvjede sa sindikatima i studentima kako bi Vladu poslala u mirovinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Jadranka Kosor

,

Stegnite vi remen bando lopovska

,

prosvjedi za rušenje Vlade

,

Josip Dell'Olio

Građanska inicijativa "Stegnite vi svoj remen bando lopovska!" u svoju inicijativu, organizator prvih prosvjeda usmjerenih na rušenje Vlade, prigrlila je u svoju zajednicu i 100.000 članova Facebook grupe "Neću da mi Jadranka Kosor bude premijerka!", te zajednički prionula na organizaciju masovnih prosvjeda protiv odluka sadašnje Vlade. Krajni cilj: slanje sadašnje garniture u ropotarnicu povijesti.

Za potrebu organizacije novog prosvjeda osnovana je i nova grupa na Facebooku "Podignimo sve na noge za masovni prosvjed protiv Vlade RH! Javite svima!". Za one koji se ne koriste Facebookom tu je stranica na kojoj se možete prijaviti kako bi, neki i napokon, pomogli Građanskoj inicijativi svojim vještinama.   

U pozivu na prosvjed kaže se: "Obećali smo ljudima da će prosvjed biti u svakom gradu, u svakom mjestu, u svakom zaseoku, da ćemo ovu bandu lopovsku goniti do trenutka dok ne budu prisiljeni potražiti novi posao. Imaju sreću što su poslovi džeparenja u tramvajima uvijek otvoreni pa im neće trebati prekvalifikacija budući da im je to zapravo struka".

Inicijatori akcije kontaktirali su, između ostalih, sindikalne čelnike Mijata Stanića, Željka Stipića i Željka Popovića, koji su izrazili svoju spremnost na prosvjede.

U priopćenju se dalje navodi: "Ni jednu lipu za ovu vladu! Seljaci neće pristati ni 1 lipu manje za pšenicu a sindikati neće pristati na 1 lipu manju plaću. Mi nismo doveli državu u ovo stanje, za ovo sigurno nije kriva svjetska recesija budući da gotovo ništa ne izvozimo utjecaj je minimalan. Ovu krizu je prouzrokovala pljačka, nemar, bahatost, neznanje. Mi zahtjevamo odgovornost. Došlo je do toga da pod ovim prijedlogom kriznog poreza od 2%, 450 penzionera koji imaju mirovine od 2.000 kn mora gladovati da bi se isplatila jedna plaća bivšem premijeru od 22.500 kuna, koji uživa na jahti. Svi za jednog jedan za sve, rekli bi. Samo u Hrvatskoj je 450 za jednog!"

"Kosorici prijete masovni prosvjedi: Ni jednu lipu za ovu Vladu, dajte ostavku! A onome lutku u ruci Šukera trbuhozborca Vilimu Ribiću koji misli da bi bio dobar premijer, predsjednik, možda prije Neron koji nad opustošenom Hrvatskom harfom sklada pjesme Ivi Sanaderu u svojim memoarima kako je sam priznao, poručujem da neće nauštrub hrvatskog seljaka, nauštrub privatnog sektora nauštrub drugih sindikalnih središnjica sklapati paktove sa Vragom. Zadnji put kad sam ga nazvao da sudjeluje u prosvjedima rekao je da mu mi uzimamo medijski prostor. Nas neće nitko zavaditi a bandu lopovsku koja nas je opljačkala mi nemamo što moliti: mi ćemo njih goniti, pa neka je i on goni s nama, možda dobije malo medijskog prostora", kaže Josip Dell'Olio, glasnogovornik inicijative.

450 penzionera koji imaju mirovine od 2.000 kn mora gladovati da bi se isplatila jedna plaća od 22.500 kuna bivšem premijeru, koji uživa na jahti.

Tehnička organizacija prosvjeda treba se detaljno provesti tijekom kolovoza, a onim sindikatima, seljačkim udrugama, udrugama civilnog društva, pogotovo umirovljenika, koji su spremni izaći na ulice hrvatskih gradova Inicijativa poručuje neka to javno objave u medijima te da se jave za zajedničku organizaciju "gdje je jedino pravilo: ne dopustiti da vas potkupe, a sve ostalo se odlučuje ravnopravno i demokratski".

Zahtjev prosvjednika bit će samo jedan, poručuje Dell'Olio: ostavka Vlade RH. Razloga za ostavku ima i previše: prevara birača, nesposobnost, rad na štetu građana Republike Hrvatske, korupcija, pljačka i nepotizam.

Dan prosvjeda će biti objavljen u medijima i ukoliko se svi slože može trajati bez prestanka, sve dok ova Vlada ne ode. Kako kaže Dell'Olio, organizirat će šatore, vodu i hranu dok prosvjed ne ispuni svoj cilj.

26.07.2009. 00:24:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh