« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ:

Dok agromafija vlada, Šuker se smije

VIDEO - Vlada je obećala vratiti dug seljacima, ali očito po Hebrangovom modelu, izjavio je čelnik HDSSB-a komentirajući stanje u poljoprivredi

(Dragan Matić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Vlada

,

Ivan Šuker

,

Petar Čobanković

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

seljaci

,

dug seljacima

,

agromafija

"Očito je da u Vladi vlada neznanje i neozbiljnost. Ili se ovaj kaos nastao u poljoprivredi svjesno potiče i pogoduje se agromafiji. Kako drugačije objasniti sumrak i umiranje hrvatske poljoprivrede?“, pita se čelnik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić na današnjoj konferenciji za novinare na temu stanja u hrvatskoj poljoprivredi. Dodao je, da se za to vrijeme ministar financija Ivan Šuker, smije.

"Vlada je obećala vratiti dug seljacima, ali očito po Hebrangovom modelu. Podsjetimo se njegove izjave da nikad ne laže osim ponekad, kad ne govori istinu“, govori Šišljagić.

Podsjetio je da je dug države prema poljoprivrednicima i seljacima koji je dosegao 2 milijarde i 600 milijuna kuna, a ministar poljoprivrede Petar Čobanković najavio je da će u 2010. poticaji za seljake biti 40 posto manji, a to se odnosi i retrogradno, na proizvode koje su seljaci prodali lani i već napravili kalkulaciju zarade, koja će sad biti upola manja.

Prosvjed koji seljaci najavljuju za ponedjeljak HDSSB u potpunosti podržava, njihovi zahtjevi su utemeljeni, a ukoliko netko postavi pitanje odgovornosti za prosvjed, krivnja je na Vladi RH i njenoj neozbiljnosti.

Toj tvrdnji u korist ide izjava ministra financija Ivana Šukera koji poručuje građanima da mirno spavaju, a on se "ceri“ s novinskih naslovnica.

"A Josipa Friščića nema već mjesecima, možda se priprema za penjanje na traktor u ponedjeljak“, optužuje Šišljagić. (Infopunkt/metro-portal)

26.02.2010. 12:06:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh