« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
KRITIKE IZ OPORBE

"Dogovor" Vlade i banaka ide na ruku isključivo bankarima

Zoran Milanović pozvao je Vladu i bankare da objave točnu strukturu kamatne stope na švicarce, budući da smatra kako cijeli dogovor nije dovoljno transparentan

Fotografija vijesti
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

hrvatske banke

,

krediti u švicarcima

Čelnik oporbe i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, oštro je kritizirao danas dogovor Vlade i bankara, tvrdeći da je netransparentan te da odgovara isključivo bankama, piše Hina.

Mi bismo voljeli vidjeti točnu strukturu kamatne stope na "švicarce", pa da vidimo koliki je trošak nabave novca, trošak osiguranja, rezervacija, koliki je profit - da bude sve transparentno, rekao je čelnik SDP-a.

"Ovo je rješenje koje odgovara bankama, koje ne želim napadati, ali to odgovara bankama, a vlade, nakon velikih riječi i nepotrebnih prijetnji bankama prije tjedan dana, kao da nema i kao da ne postoji", rekao je Milanović u središnjici stranke, dodavši da vlada po običaju nije napravila ništa.

Na upit o prijedlogu imenovanja veleposlanika koji je vlada uputila predsjedniku Republike, Milanović je odgovorio kako je to "jedno kukavičje jaje" i dodao: "Vidjet će se sljedećih dana kakvo je to kukavičje jaje u režiji HDZ-a."

Također je rekao da se u to ne ide neposredno prije izbora jer za tim nema nikakve potrebe. "HDZ se ponaša kao da će izgubiti izbore. Valjda ne vjeruju da će izgubiti izbore. Svaka stranka, a naročito stranka vlasti, pa i ovako loše vlasti, kada ide na izbore, valjda računa da će na izborima pobijediti", rekao je Milanović.

17.08.2011. 17:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh