« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Dodjelom nagrada završio FWZ

Ines Zrnc Gregorina ima najbolju kolekciju, a među mlađima se istaknula Tina Višković

Nastup Amerikanaca Avirex oduševio je hrvatske modne sladokusce
Nastup Amerikanaca Avirex oduševio je hrvatske modne sladokusce (Zvonimir Krstulović)

Posljednje dvije večeri jubilarnog Wella Fashion Weeka zbog kojeg je Balon Boćarskog doma u Zagrebu ovih dana bio omiljena destinacija brojnih estradnjaka i ljubitelja mode, prošle su u znaku odličnih kolekcija koje su za sezonu jesen-zima 2008./09. osmislili domaći i strani dizajneri.

Korzeti i halteri

U petak je program započeo revijom kataloške prodaje Neckermann koja je pokazala trendovske i mladenačke kreacije, većinom u crno-bijeloj kombinaciji. Kao glavni detalji pojavljuju se velike lakirane torbe i zanimljive kožnate rukavice. Andy The Anh iz Kanade za nadolazeću sezonu preporučuje izrazito ženstvene dnevne i večernje haljine koje imaju za cilj naglasiti svu ljepotu tijela. A onda je uslijedio pravi spektakl. Barem što se tiče ženskog dijela publike.

Zvijezde večeriLežerne kreacije američkog brenda Avirex bile su odličan primjer kako muškarci ne moraju biti obučeni u uske majičice i šminkerske košuljice da bi bili moderni. Gosti iz Srbije, The Manual Co, predstavili su muške i ženske torbe od kože koje su toliko oduševile okupljene da su jedva čekali da naruče nešto iz njihove kolekcije. 

Na pistu su izašli manekeni u ležernoj odjeći američkog brenda Avirex koja je bila odličan primjer kako muškarci ne moraju biti obučeni u uske majičice i šminkerske košuljice da bi bili moderni. Gosti iz Srbije, The Manual Co, predstavili su kolekciju kožnatih muških i ženskih torbi koje su toliko oduševile okupljene da su sumanuto listali brošuru novosadske marke nastojeći otkriti gdje  i na koji način ih mogu naručiti.

Mlada dizajnerica Marta Buzolić napravila je vjerojatno najseksepilniju kreaciju na ovom Fashion Weeku, a atmosferu su dodatno zapalile tri manekenke koje su u korzetima i halterima zanosno zaplesale uz pjesmu Lady Marmelade.

Romeo Gigli za kraj

Mađarica Daria Kostenko uspješno se poigrala bojama. U razigranoj kolekciji najupečatljivije su bile žute kreacije. Petra Balvinova iz Češke koja djeluje pod imenom Tiqe hladnije dane vidi u simbiozi crne, bijele i sive, a gost iz Francuske, Christophe Guillarme, inače sudionik Paris Fashion Weeka, predstavio je šarenu i printom ispunjenu kolekciju u kojoj posebno mjesto zauzimaju vruće hlačice i minice.

Deseti Wella Fashion Week završio je Zvjezdanom večeri na kojoj su već tradicionalno dodijeljene nagrade.

Mandu za najbolju kolekciju dobila je Ines Zrnc Gregorina, Mandicu za najbolju kolekciju po mišljenju publike osvojio je Mu:n, najbolja od mlade generacije bila je Tina Višković, najbolja manekenka je Martina Čular, a najbolji maneken Danijel Bobić.

Program je vodila Iva Jerković koja je na samom početku izvela mali performans mazno se izvijajući uz LCD. Potom je uslijedila revija koja nas je podsjetila na sve pobjednike WFW-a.

U kreacijama Dalibora Betija, Karake Designa, Loredane Bahorić, Mustri, Tomislava Jerčića, Ivice Skoke, Marijane Hrastar, Artiđane, Mu:na i Ines Zrnc Gregorine prošetale su poznate face, među ostalima, cure iz grupe Feminnem, Ivanka Mazurkijević, Senka Bulić, Anica Dobrić, Marijana Mikulić, Nada Abrus, Natalija Đorđević, Barbara Nola, Monika Kravić, Josipa Pavičić Yo, Ida Prester itd.

Za kraj smo vidjeli ekskluzivnu reviju talijanskog dizajnera Romea Giglija koji oba spola u nadolazećoj sezoni vidi u sportsko-elegantnom looku. 

Izlaganja pojedinih autora pogledajte u našim galerijama.  

Kyriakides 

Ling & Dawei 

Louis de Gama

Romero

Vidas & Vuksan

Wella Artiđana

Piše: Piše: Iva Novak
11.05.2008. 23:04:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh