« Spektakli
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
NAGRADE

Dodjela godišnjih nagrada Hrvatskih blues snaga

Nagrade Hrvatskih blues snaga bit će dodijeljene u četvrtak, 11. veljače, a moći će se pratiti uživo u sklopu emisije HRT-a - 'Dobro jutro Hrvatska'.

Dijele se nagrade
Dijele se nagrade (Arhiva)
Više o

nagrade

,

Hrvatske blues snage

'Usprkos pandemiji, udruga Hrvatske blues snage (HBS) sve je svoje tradicionalne godišnje koncertne aktivnosti tijekom 2020. godine uspjela održati.

11th Zagreb International Blues Festival održan je u ožujku netom prije velikih ograničenja, 10. Split blues festival i 7. Zagorje etno blues festival održani su tijekom ljetnog otvaranja, a 12th Croatian Blues Challenge krajem listopada s ograničenim brojem prisutne publike. Ipak jedna je manifestacija ostala neodrađena - godišnja blues nagrada HBS-a.

Nakon što je blues kategorija maknuta iz Porina, HBS je pokrenuo svoju blues nagradu, nekoliko je godina dodjeljivana uživo u sklopu Mega muzika nagrade, a sada je u fazi transformacije u samostalni godišnji blues događaj.

Zbog situacije s koronom čekalo se na povoljan trenutak, no kako smo već zašli u veljaču 2021., donijeta je odluka da se nagrada dodijeli bez prigodnog koncerta.

U susret nam je izašao HRT pa će tako po prvi puta nagrada biti dodijeljena uživo u četvrtak, 11. veljače, u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska.

Tako će sutra nagradu za povijesni doprinos hrvatskom bluesu dobiti glazbenik, kompozitor i tekstopisac Tony Lee King. Za poseban doprinos aktualnoj hrvatskoj blues sceni nagradu će dobiti Stivi Vučković za uspješnu organizaciju Split blues festivala koji je ove godine održan jubilarni 10. put. Za najbolji blues album u sezoni 2018./2019. nagradu će dobiti istarski sastav Edi East Trance Blues za album Sumpor iz 2018. godine.' 

10.02.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh