« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DORIS PACK:

Dodikovo ponašanje šteti svima u BiH

Dodik je ponovno otkrio svoje političke ciljeve: djelovati protiv svih pokušaja stvaranja mirne budućnosti za sve narode u regiji, izjavila je Pack

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Doris Pack

,

Milorad Dodik

Zastupnica Europskog parlamenta i parlamentarna izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack odgovorila je u srijedu čelniku bosanskohercegovačkih Srba Miloradu Dodiku "na njegove osobne uvrede", poručivši mu da je njegovo ponašanje štetno za sve narode u BiH, uključujući i Republiku Srpsku.

"Klevetničko i neprimjereno ponašanje gospodina Dodika štetno je za sve narode Bosne i Hercegovine, posebice za narod Republike Srpske. Stvaranjem lažnog dojma da ja više nemam interesa za Bosnu i Hercegovinu, Dodik je ponovno otkrio svoje političke ciljeve: djelovati protiv svih pokušaja stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti za sve narode u regiji", kaže se u izjavi Doris Pack.

"Činjenica da sam preuzela dužnost predsjedateljice odbora za kulturu Europskog parlamenta i napustila dužnost predsjedateljice izaslanstva Europskog parlamenta za zemlje jugoistočne Europe, ne umanjuje moje osjećaje prema toj regiji, koje sam stekla tijekom 20-godišnjeg rada ovdje", dodaje Pack.

Dodik je napao Doris Pack, demokršćansku zastupnicu iz Njemačke, nakon što je ona pripremila nacrt izvješća o napretku Bosne i Hercegovine, u kojem je rekla da je potrebno ići u sveobuhvatne promjene u toj zemlji.

"Koliko ja znam ona nije zadužena za Balkan i da se bavi BiH i u tom pogledu. Hvala što nam je pravila probleme, a krajnje je vrijeme da se skine s nas'', rekao je Dodik, prema izvješćima bosanskohercegovačkih medija.

"Ja ću i dalje biti aktivni član izaslanstva za jugoistočnu Europu, što pokazuje i činjenica da sam u vanjskopolitičkom odboru izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu. Stoga, neću učiniti uslugu gospodinu Dodiku da smanjim privrženost narodu Bosne i Hercegovine, uključujući i ljude za koje tvrdi da ih on predstavlja. Bosni i Hercegovini trebaju političari koji su posvećeni radu za njezinu budućnost, čak i kada to znači da će gospodin Dodik morati računati na moju nazočnost u regiji i interes za ljude koje toliko cijenim", ističe Pack. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 17:25:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh