« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
449 PRIJAVA

Dodijeljene "Top stipendije za Top studente 2010."

"Top stipendije za Top studente 2010." koje dobitnici ne moraju vraćati niti imaju obveze prema partnerima, dodijeljene su danas najboljim studentima u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Nacional

,

podjela

,

top stipendija za top studente

Na natječaj koji je prije devet godina pokrenuo tjednik "Nacional" ove je godine pristiglo 449 prijava, a 30 studenata je danas proglašeno pobjednicima te su im uručene stipendije u vrijednosti od po 40 tisuća kuna.

Dodjeli stipendija nazočili su predsjednica hrvatske Vlade Jadranaka Kosor, izaslanik hrvatskoga predsjednika Izet Aganović, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Obraćajući se dobitnicima premijerka Kosor je istaknula kako je znanje neprocjenjivo blago te napomenula kako oni koji imaju znanje mogu savladati sve prepreke. "Važno nam je imati ljude koji znaju što hoće", rekla je Kosor, zaželjevši dobitnicima ispunjenje njihovih snova.

Ove godine partneri projekta su bile tvrtke INA, Diners Club, Vipnet, Hrvatska poštanska banka te JANAF. Uz te tvrtke-partnere koje su nagradile 28 studenata, u akciji sudjeluju i zadarske tvrtke - Turishotel i Tankerska plovidba - koje stipendiraju dva studenta sa Zadarskog sveučilišta.

Putem akcije "Top stipendije za Top studente" do sada je stipendirano 247 studenata iz cijele Hrvatske. Prorektori hrvatskih sveučilišta te predstavnici veleučilišta i visokih škola čine Stipendijsko vijeće, koje od prijavljenih studenata bira stotinu finalista, a tvrtke-partneri, koje su u stipendijskom povjerenstvu, od sto finalista biraju 30 najboljih studenata. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 16:06:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh