« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
BLAMAŽE

Dodatne provjere svakog eseja A razine engleskog

Ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi na B razini, koji je pisan u petak, potpuno je regularan, dok će se svaki pojedini esej pisan na A razini ispita dvostruko provjeravati

Napisali jesu, slijede dodatne provjere
Napisali jesu, slijede dodatne provjere (DeviantArt)
Više o

državna matura

,

engleski jezik

,

NCVVO

,

esej

,

A razina

Državna matura postaje sve kompliciranija priča, jer nakon curenja tema za esej na A razini engleskog jezika učenici imaju dodatan razlog za strah - svaki će se pojedini esej A razine dodatno provjeravati, a B razina je pisana potpuno regularno.

Tijekom postupka vrednovanja provjerit će se sumnje je li objava mogućih tema eseja na A razini ispita mogla utjecati na rezultate tog dijela ispita 'pa će se svaki pojedini esej dvostruko provjeravati dodatnim kriterijima analize forme, sadržaja i autentičnosti', pojašnjava ravnateljica NCVVO-a.

Ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi sastojao se od tri dijela: čitanje s razumijevanjem, slušanje i pisanje eseja.

Ispit je u svim školama i na svim ispitnim mjestima proveden bez ikakvih problema, podsjećaju u NCVVO-u, međutim, objava mogućih tema eseja u noći prije ispita i djelomično poklapanje jedne od četiri spekulirane teme sa stvarnom temom na A razini dovelo je u pitanje regularnost tog dijela ispita.

Zbog toga će se provesti analiza tog dijela ispita 's obzirom na odstupanje kvalitete tog dijela ispita od preostala dva dijela ispita i s obzirom na školske ocjene'.

Nakon te provjere ravnateljica NCVVO-a će donijeti odluku o tretmanu rezultata tog dijela ispita u ukupnoj ocjeni ispita iz engleskog jezika, a odluka će se objaviti nakon ocjenjivanja i analize, najavila je Jukić.

Naglašava da će se odluka donijeti temeljem članka 2. stavka 3. Pravilnika o polaganju državne mature, u kojemu stoji da se 'ispiti državne mature na standardizirani način provode u cijeloj državi u isto vrijeme i pod jednakim uvjetima i kriterijima za sve učenike, odnosno pristupnike'.

21.06.2015. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh