« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HAPPY NEW YEAR

Dočekajte Novu godinu na gradskim trgovima!

Nova godina na otvorenom uvijek je dobar i jeftin izbor - donosimo vam programe novogodišnjih noći u hrvatskim gradovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Rijeka

,

Bajaga

,

doček Nove godine

,

Nova godina

,

Nova godina doček

,

doček

,

doček na trgu

,

doček Šibenik

,

doček Zagreb

Mnogi ove godine nemaju novca za skup doček Nove godine u restoranima, hotelima i klubovima u kojima se cijene kreću od dvjestotinjak pa sve do nekoliko tisuća kuna. Zato će velik broj starijih, ali i onih mlađih odabrati doček 2010. kod kuće ili na tulumu kod prijatelja.

No, velik broj Hrvata zasigurno će se i ove godine odlučiti na proslavu na otvorenom, dakle na gradskim trgovima. Budući da meteorolozi najavljuju iznadprosječno toplu staru i novu godinu, nema straha niti od smrzavanja.

U svim većim hrvatskim gradovima organizirani su dočeci na gradskim trgovima. Iako su budžeti ove godine nešto skromniji, za svakoga se može naći ponešto i ponuda je dosta šarolika.

Zagreb

Na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića program počinje nešto prije 21 sat kad na pozornicu dolazi grupa Adastra. Prije otkucavanja ponoći, vatrometa i čestitke zagrebačkog gradonačelnika, okupljene na trgu zabavljat će grupe Flyer, Vatra, All Stars Band (50 godina hrvatskog rocka - Miro Ungar, Ervin Baučić, Branko Požgajec, Davorin Bogović). Nastupaju i Đani Stipaničev, Kvartet Gubec i Label band, a nakon ulaska u Novu 2010. Boris Novković & band. Za kraj će glazbu puštati Dj Keops, a kraj programa predviđa se u 2 sata nakon ponoći.

Split

Splićani i gosti grada Splita kojih se očekuje oko 80.000, u 2010. godinu ući će uz nastup Tonyja Cetinskog. Program počinje u 21.30 s nekoliko predgrupa za zagrijavanje atmosfere. Sam Tony je obećao dobru zabavu i pravi show, te istaknuo da je svjestan koliko je splitska publika zahtjevna.

Rijeka

Riječane na ovogodišnjem dočeku na otvorenom čeka prava poslastica. Naime, oni koji odluče 2010. dočekati na Korzu, moći će uživati u nastupu Momčila Bajagića Bajage i benda The Beat Fleet. Očekuje se da će njihov nastup privući tisuće ljudi, a nesumnjivo će atmosfera biti na vrhuncu.

Opatija

U susjednoj Opatiji događaju se dvije paralelne fešte na otvorenom. Na trgu ispred gradske tržnice svirat će Neno Belan i Fiumensi te grupa Lady Luna. Na Ljetnoj će pozornici nastupiti DJ-i i mladi bendovi poput riječke skupine My Buddy Moose.

Osijek

Na osječkom Trgu Ante Starčevića prigodno će nastupiti tamburaški sastav Ravnica, kao i bend Vigor. U ponoć Osječane čeka valcer, vatromet i nastavak zabave na otvorenom.

Zadar

Na zadarskom Narodnom trgu nastupaju grupa Zadrani, Vili Kalmeta i grupa More. Trg između novog kazališta lutaka u zadarskoj Varoši i crkve Sv. Dominika bit će još jedna lokacija na kojoj će biti postavljena pozornica s alternativnim programom i gdje će nastupiti bendovi Some boys i Mustafikos, a prve sate nove godine začiniti će zadarski DJ dvojac Shtemanje d.o.o.

Dubrovnik

Dočeci Nove godine na Stradunu poznati su kao jedni od najposjećenijih svake godine. U Dubrovniku staru godinu ispraćaju i mnogi strani turisti. Ove godine gradski čelnici odlučili su se angažirati izvođače iz grada, tako da će glavna zvijezda večeri biti Milo Hrnić.

Pula

Na pulskom Forumu posjetitelji će se moći zabavljati uz Gustafe. Osim njih nastupit će i grupe Mor Rolli i Dogma.

Trogir

Grad Trogir i ove godine organizira doček na Trgu Ivana Pavla II. Sve koji odluče novogodišnju noć u Trogiru provesti na otvorenom, zabavljat će zagrebački bend Soul Fingers, kao i Trogirani Cima & band, te Bravo band iz Splita.

Šibenik

Šibenčane i njihove goste će u 2010. uvesti grupa Magazin sa starim i novim hitovima.

Na kraju, gdje god dočekali novu 2010., želimo vam dobar provod, izvrsnu atmosferu i, naravno, uspješnu i sretnu Novu godinu!

30.12.2009. 15:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh