« Zagreb
objavljeno prije 15 godina

Djevojke postanite Vinskom kraljicom

Titula lente donosi zahtjevan posao ispijanja vrhunskih vina

(Krunoslav Pavlina, CROPIX)
Više o

vinska kraljica

,

zagreb-info

,

Nataša Puhelek

,

promocija vina

Zagrebačka županija izvijestila je danas da je raspisala natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije 2010. godine koja će tijekom sljedeće godine promovirati županijska vina, vinogradarstvo i vinorodne regije.

Natječaj je otvoren do 12. rujna, a mogu se prijaviti državljanke Republike Hrvatske u dobi između 18 i 28 godina.

Odluku o Vinskoj kraljici za 2010. godinu donijet će stručni ocjenjivački sud nakon detaljne pismene i usmene provjere potrebnih znanja i vještina svih kandidatkinja. Ocjenjivat će se poznavanje vina i jela Zagrebačke županije, njihovo serviranje, poznavanje vinogradarstva i vinarstva te vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, zatim opća kultura, javni nastup kao i predstavljanje na hrvatskom i jednom svjetskom jeziku, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Izbor za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije provodi se osmu godinu zaredom, a do sada su izabrane Nataša Puhelek i Žana Šterc iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović i Ivana Jambrović iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada te Gabrijela Vrbetić iz Jastrebarskog, koja je i aktualna vinska kraljica za 2009. godinu.

Inače, Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom Vinska kraljica još 2003. godine. Krunidba vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanost, druge subote u studenom, kada se otvara i prva boca marke vina Zagrebačke županije - Portugizac Plešivica.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane djevojke da se jave na natječaj otvoren do 12. rujna 2009. godine. Tekst natječaja nalazi se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr).

Izvor: Hina

08.07.2009. 11:16:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh