« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
OPASNO

Dječji helikopter i umjetni nokti povučeni s tržišta

Helikopter - igračka s projektilom može vrlo opasno ozlijediti nekoga, a ljepilo za umjetne nokte puno je ftalata

Helikopter je opasan zbog projektila
Helikopter je opasan zbog projektila (Arhiva)
Više o

igračke

,

kineske igračke

,

povlačenje s tržišta

,

opasne igračke

,

umjetni nokti

,

ljepilo za umjetne nokte

Državni inspektorat zatražio je povlačenje s tržišta dječje igračke - helikoptera s projektilom 'Amazing Arrow Helicopter 588' te umjetnih noktiju 'Art Nails Professional Nail Color & Nail Art System' i 'Office Girls', serijskog broja MJE-024D, iz Kine.

Inspektorat je to zatražio na temelju obavijesti RAPEX-a o opasnim proizvodima za koje je Ministarstvo zdravlja zabranilo stavljanje na tržište, naredilo povlačenje proizvoda s tržišta ili njihovo uništenje, priopćeno je danas iz Odnosa s javnošću inspektorata.

RAPEX je obavijestio potrošače da dječja igračka - helikopter s projektilom 'Amazing Arrow Helicopter 588' iz Kine nepoznatog proizvođača predstavlja ozbiljan rizik od ozljeda, jer je kinetička energija projektila (pri ispaljivanju) prevelika, odnosno prelazi granicu koja se smatra sigurnom. Ministarstvo zdravlja naredilo je povlačenje toga proizvoda s tržišta RH i njegovo uništenje.

RAPEX je obavijestio potrošače i o zabrani stavljanja na tržište modnog dodatka - umjetni nokti 'Art Nails Professional Nail Color & Nail Art System' i 'Office Girls', serijskog broja MJE-024D, robne marke Mei jia er, nepoznatog proizvođača iz Kine.

Proizvodi predstavljaju rizik za zdravlje korisnika jer ljepilo za nokte sadrži dibutil ftalat koji nije dozvoljen u kozmetičkim proizvodima, stoji, uz ostalo, u priopćenju Državnog inspektorata.

17.10.2013. 17:22:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh