« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
5,200 MAŠKARICA

Dječja karnevalska povorka u Rijeci prizvala proljeće

5.000 maškarica u 68 grupa pokazalo je svu raskoš svoje mašte, zašarenivši cijeli centar Rijeke, kao svojevrsna najava skorog proljeća

Fotografija vijesti
Više o

dječji karneval

,

Karneal u Rijeci

Dječja karnevalska povorka uspješno je odradila svoj novi termin i dokazala da je najbolji uvod u sutrašnju Međunarodnu povorku. 5.000 maškarica u 68 grupa pokazalo je svu raskoš svoje mašte, zašarenivši cijeli centar Rijeke, kao svojevrsna najava skorog proljeća. Ove su godine sudionici od 1,5 do 15 godina došli s cijelog područja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a inozemni  gosti ove su godine doputovali iz Preserja u Sloveniji.

Prije početka povorke, male je predstavnike grupa i njihove tete i učiteljice u salonu Grada Rijeke primio Gradonačelnik Vojko Obersnel, nakon čega je slijedio zabavni program ispred pozornice na Korzu uz nastupe dječjih zborova Mali Riječani, Morčići, Male tratinčice i Tratinčice. Po uzoru na „veliku", i Dječju povorku je predvodila ekipa plave krvi - princeza Petra Šapić i princ Fran Fućak,  prvi pratitelji Lea Čaval i Erik Černeka te drugi pratitelj princa Marijan Slišković s Izbora princa i princeze Riječkog karnevala održanog u Tower Centeru Rijeka.

Razigrana, vesela i šarena povorka uljepšala je i onako lijep dan, kao što izgleda i budućnost Riječkog karnevala s ovakvim nasljednicima. Sudionici povorke su svoj karnevalski dan završili na  zabavi u šatoru na Delti uz Valeta i Tomy D.J.-a.

RIJEČKI KARNEVAL

Rijeka ima pet godišnjih doba, složno kažu svi Riječani. Svojom dugogodišnjom tradicijom i utjecajem na društvenu zajednicu, Riječki karneval najveći je i najpoznatiji javni događaj na području Kvarnera te u novije vrijeme najprepoznatljiviji dio imidža samog grada Rijeke. Njegove veličanstvene povorke i maštovite priredbe čine ga jednim od najposebnijih karnevala u Europi i najznačajnijim mesopusnim događajem u Hrvatskoj. Karneval je tako uvršten na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi (Top 500 European Events), dok ga je Sunday Times proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, a Turističkoj zajednici grada Rijeke dodijeljeno je prestižno priznanje Zlatno turističko srce kao organizatoru Riječkog karnevala, najbolje turističke manifestacije Jugoistočne Europe u 2009. godini.

18.02.2012. 17:06:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh