« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
glad za publicitetom

"Dječak u balonu" smišljena je prijevara

Šerif Jim Alderden potvrdio je da se čitav incident isplanirao radi privlačenja medijske pozornosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CNN)
Više o

Falcon Heene

,

Richard Heene

,

dječak balon

,

obitelj Heene

Let balonom kućne izrade punjenim helijem koji je pokrenuo široku akciju spašavanja dječaka za kojeg se mislilo da leti u njemu bila je prijevara u cilju dobivanja publiciteta, rekao je šerif iz Colorada u nedjelju.

Šerif okruga Larimer Jim Alderden je rekao da će roditelji šestgodišnjeg Falcona Heena vjerojatno biti sudski gonjeni zbog bizarnog incidenta koji je u četvrtak zaokupio gledatelje televizijskih postaja diljem SAD-a.

"Utvrđeno je da je ovo prijevara, da je to bila namještajlka u cilju dobivanja publiciteta", rekao je Alderden na konferenciji za tisak.

"Vjerujemo da u ovom trenutku imamo dokaze da ustvrdimo da je to bila namještaljka s ciljem osobne promocije za televizijski reality show", rekao je.

Alderden je rekao da će roditelji vjerojatno biti optuženi za zavjeru, pomaganje delinkvenciji maloljetnika, davanje lažnog iskaza policiji i pokušaja utjecanja na javnog službenika.

On je rekao da su Falcon i njegova braća, stari osam i deset godina, bili "100 posto upleteni" u namještaljku ali da za to neće odgovarati zbog dobi. (hina/metro-portal)

18.10.2009. 23:45:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh