« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
POSJETITE

DIY edukativne radionice na 5. artOmat-u!

Uz uvijek odličnu ponudu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, artOmat od samih početaka njeguje i DIY - do it yourself kulturu - ove godine svaki dan možete besplatno doći na radionice

Besplatne radionice za kreativce
Besplatne radionice za kreativce (artOmat)
Više o

besplatne radionice

,

5. artOmat

,

DIY radionice

,

Klub HDLU

,

Galerija Prsten

Selekcija izlagača na 5.artOmat-u i ove godine donosi mnoštvo zanimljivih likovnih umjetnika, dizajnera, primijenjenih umjetnika i ostalih kreativaca koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i regije. Uz odlične autorske radove koji isključivo proizvode na mikro razini u ograničenim serijama, prostori na kojima autori izlažu posebice privlače pažnju. U pomno, gotovo personalnom, uređenom prostoru svakog izlagača, posjetitelji se mogu direktno upoznati s autorima i iz prve ruke saznati sve detalje vezane uz njihove radove i produkciju.

Ovogodišnja novost na artOmat-u su i POP-UP izlagači koji će se na "planet" artOmat spustiti na tri dana i predstaviti svoj kreativan svijet. Ova dinamična POP-UP zona predstavit će čak 14 autora.

Uz uvijek odličnu ponudu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, artOmat od samih početaka njeguje i DIY - do it yourself kulturu. Posjetitelji mogu doći na besplatne edukativne radionice, na kojima mogu naučiti nove stvaralačke tehnike te sami izraditi božićne poklone.

Za sve one koji žele naučiti kako izraditi boje od organskih materijala trebali bi svakako posjetiti radionicu Izrada boja od prirodnih materijala, Marka Pašalića.

Čak dvije DIY radionice na artOmat-u posvećene su nimalo lakoj tehnici izrade mozaika: Izrada mozaika od recikliranog materijala, Monike Meglić, i Izrada mozaika od keramičkih pločica, Ante Teskere. Sve mogućnosti papira otkrit će Sanja Srbljinović Čuček na radionici Origami. Tehniku Print-transfer, koja omogućava prenošenje laserskog printa, fotokopije ili slika iz novinskog tiska na predmete od drva, plastike, stakla ili tekstila, predstavit će voditeljica Vanja Trobić.

Sveprisutnoj prenosivoj tipkovnici nikako ne može konkurirati umjetnost lijepog pisanja, koja ima poseban značaj, stoga će na radionici Kaligrafije Miroslav Petković ukazati na povijesne aspekte, podrijetlo i na tehniku lijepog pisanja.

Dean Kljun posjetiteljima će predstaviti Suminagashi, drevnu japansku tehniku monotipije, uz pomoć koje se stvaraju unikatni grafički otisci preslikavajući se preko površine vode. Tehnika je istovremene meditativna i zabavna.

Tekstualni sadržaji, slike i simboli iz odbačenih knjiga, knjiških tekstova, stripova ili pak vlastiti tekst, pronaći će mjesto na raznim geometrijskim oblicima na radionici Reciklaža misli i osjećaja, Nine Bešlić.

A na zadnjoj radionici, koja dolazi nakon projekcija kratkih animiranih filmova Hrvatskog audiovizualnog centra, samo najmlađi polaznici zainteresirani za optičke igračke naučit će kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente filma Profesor Baltazar. Radionicu će voditi Vida Guzmić.

DIY edukativne radionice održavaju se svakodnevno od 15 do 18 sati u Klubu HDLU, a detaljan program pogledajte OVDJE.

artOmat je otvoren od 12. do 21. prosinca, radno vrijeme sajma je od 12 do 20 sati, a ulaz kao i sav popratni program je besplatan!

13.12.2014. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh