« Kultura
objavljeno prije 11 godina
WE ARE YOUNG

Diversity festival na Jarunu 16. lipnja

Koncept je takav da će u zenitni sat tj. ovisno o maksimumu posjećenosti, na energičnom valu popularnih pjesama za mlade i svirke krenuti šaroliko bacanje boja u prahu

Sjajan jednodnevni festival na Jarunu
Sjajan jednodnevni festival na Jarunu (Diversity)
Više o

Jarun

,

boje

,

Diversity festival

Diversity je na ovim područjima jedinstveno i cjelodnevno događanje na Jarunu (veliko jezero), gdje se i inače održava festivalsko raspoloženje, s temom "We are young! - Mladi smo!" i "Svi ZaJedno".

Festival će se održati 16.6. na Jarunu u sklopu Večernjakove biciklijade, u većoj tehničkoj i medijskoj koprodukciji i izvedbi u suradnji s Večernjim listom, veleposlanstvom Indije i drugima.

Program počinje u 11 sati s dolaskom biciklista u sklopu velike Večernjakove biciklijade od Maksimira do Jaruna, kroz grad, šireći pozitivnu energiju i obavještavajući sve građane da pođu u smjeru Jaruna. Festival se nastavlja na Jarunu kroz niz edukativno-kreativnih radionica i raznih prezentacija organizacija mladih, neke od njih su:

Kaligrafija Ki institiut FFZG, Hulahop vježbaonica, Filmska radionica dokumentarnog filma, Hip hop, locking, popping prezentacija, battle, Cirkus radionica, LARP(Live action role play) udruga Ognjeni mač, Origami, Wind gliding, Zmajevi, Capoeira, Savez izviđača Zagreb, Indijansko selo (tipi šatori), Ples sa svile, Bollywood i indijski ples, Wing chun kung fu EBMAS, razni plesni centri, Traumatic arts akrobacije, Acrofunckers, yoga, gimnastički klubovi, freeclimbing stijena, Skate/bike/inline park, 2 pozornice, ogroman prostor južne strane Jaruna, Balon klub Zagreb, cjelodnevna chill out zona, Hrvatska glazbena mladež suradnja i mnogo drugih...

Radi se o festivalu sa mnogo glazbe (Trip To Zion, Dirty Beatz, Miss Iconic, Good Owls itd.)  i konceptom 2 festivala u jednom, s programom Večernjeg lista (glavna pozornica), a prema uzoru na „Festival of Colors" koji se održava danas diljem svijeta.

Koncept je takav da će u zenitni sat tj. ovisno o maksimumu posjećenosti, na energičnom valu popularnih pjesama za mlade i svirke krenuti šaroliko bacanje boja u prahu (100% organske / ekološki sigurne cvjetne boje - certificirane i lako perive), za jedinstven vizualni izričaj direktne kreativnosti, vlastite individualnosti i opuštanje.

Evo kako to izgleda vani:

Ali Diversity nije samo to. Posebno atraktivan audiovizualan show performans u suton: Pozdrav Suncu, Ples elemenata i Inkantacije, dovest će festival svom vrhuncu i kraju. 

Više o radionicama i festivalu na : www.oda.hr i Facebook eventu

31.05.2013. 17:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh