« Film
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
MAY THE FORCE ...

Disney kupio Lucasfilm i sprema nove Star Warse

Lucas je izjavio da je vrijeme da svoj san prepusti drugima i omogući novoj generaciji da spoji stare i nove Ratove zvijezda

Ratovi zvijezda su najuspješniji serijal svih vremena
Ratovi zvijezda su najuspješniji serijal svih vremena (Arhiva)
Više o

George Lucas

,

Disney

,

Ratovi zvijezda

,

Star Wars

,

Lucasfilm

Walt Disney kupio je Lucasfilm redatelja Georgea Lucasa za vrtoglavih četiri milijarde dolara, objavili su američki mediji. Otac Ratova zvijezda pola će iznosa dobiti u gotovini, a drugu polovicu u dionicama Disneya, što je samo po sebi dovoljno da ga smjesti na 276. mjesto najbogatijih ljudi na svijetu.

Disney je odmah objavio da će do 2015. godine snimiti sedmi nastavak Ratova zvijezda, pa odmah nakon toga još dva. 

George Lucas je osnovao tvrtku Lucasfilm Ltd. još 1971. godine u San Franciscu, a tijekom ta četiri desetljeća iznjedrila je brojne filmske hitove od kojih su najpoznatiji serijali Ratovi zvijezda i Indiana Jones.

Lucas je izjavio da je vrijeme da svoj san prepusti drugima i omogući novoj generaciji da spoji stare i nove Ratove zvijezda, no vjeruje se da će ostati u produkciji barem sedmog nastavka serijala koji ga je proslavio.

Ratovi zvijezda su najuspješniji serijal svih vremena, s nevjerojatnih 4.5 milijarde dolara zarade samo na američkom tržištu, kada se uračuna inflacija i originalne zarade preračunaju u današnju vrijednost dolara. Po istom izračunu, serijal o Indiani Jonesu zaradio je gotovo 1.9 milijardi dolara.

31.10.2012. 09:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh