« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
PREUZIMANJE

Discovery Communications kupio Eurosport

Uz dodatak Eurosportovih šest pay-TV brendova, Discovery Communications sada posluje s više od 210 svjetskih televizijskih mreža dosežući 2,7 milijarde pretplatnika

Discovery kupio Eurosport
Discovery kupio Eurosport (Discovery)
Više o

Discovery Communications

,

Eurosport International

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je objavio završetak akvizicije većinskog udjela u Eurosport Internationalu, europskoj vodećoj sportsko zabavnoj grupaciji. Discovery je svoj udio u Eurosportu povećao s 20% na 51%, kao dio strateškog partnerstva s TF1 grupom, koje je započelo u prosincu 2012.

Discovery je jedna od prvih američkih medijskih kuća koja je 1989. pokrenula kanale u Europi i kroz 25 godina konstantno i značajno ulagala u međunarodno poslovanje. Uz dodatak Eurosportovih šest pay-TV brendova: Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia-Pacific i Eurosportnews - Discovery Communications sada posluje s više od 210 svjetskih televizijskih mreža dosežući 2,7 milijarde kumulativnih pretplatnika.

"Danas je uzbudljiv dan za Discovery Communications i naš vodeći položaj svjetske broj 1 pay-TV mreže. Eurosport se savršeno strateški uklapa u plan povećanja udjela na tržištu, jačanja odnosa s oglašivačima i povezanim društvima, i donosi 'must have' sadržaj strastvenim gledateljima diljem svijeta", izjavio je David Zaslav, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Discovery Communications. "Udruživanjem Eurosportovog popularnog sportskog programa s globalnim brendovima i lokalnom stručnošću Discoveryja, nastavit ćemo kapitalizirati međunarodni rast pay-TV-a i stvarati dugoročne vrijednosti za naše dioničare."

Dugoročnim strateškim odlukama i ciljanim investicijama Discovery namjerava ojačati i proširiti Eurosportov sportski program i usluge, kako bi doprli do što većeg broja korisnika i povećali doseg Eurosporta. Discovery će surađivati s vodstvom i zaposlenicima Eurosporta na dugoročnom poslovnom planu koji u potpunosti optimizira Eurosportove kanale kao dio globalne Discovery mreže.

"Discovery i Eurosport zajedno su nedvojbeno jači. Discovery je izgradio najuspješnije međunarodno pay-TV poslovanje u svim medijima, a mi smo uzbuđeni što ćemo iskoristiti tu stručnost za daljnje jačanje Eurosportovog programa i platformi", izjavio je Jean-Briac Perrette, predsjednik Discovery Networks International-a. "Želimo se zahvaliti TF1 na upravljanju Eurosport International-om i osiguravanju prekrasne prilike za širenje našeg partnerstva".

"Eurosport je potpuno spreman za sljedeću fazu rasta i smatram da je Discovery najbolji partner za ostvarenje te vizije", kazao je Nonce Paolini, predsjednik i izvršni direktor TF1. "Discovery se dokazao u dugoročnim strateškim ulaganjima koja stvaraju vrijednost za oglašivače, podružnice i publiku diljem svijeta."

Zaključna cijena za Eurosport International temeljila se na prosječnoj procjeni poduzeća Eurosport Grupe od 902.000.000 € (oko 1,2 milijarde dolara), što djelomično odgovara početnom vrednovanju, a dijelom višoj procjeni vezanoj uz udio u tvrtki. Iz ove grupne procjene, izuzeta je vrijednost Eurosport France-a (85 milijuna €, približno 115 milijuna dolara). TF1 očekuje da će zadržati svoj udio od 80% u Eurosport France najmanje do 1. siječnja 2015. Također, završetak akvizicije ne utječe na druga dva elementa izvornog ugovora - 20 % Discoveryjevog udjela u TV Breizh, Histoire, Ushuaia TV i Stylía kanala, te produkcijsku suradnju s TF1 grupom. TF1 zadržava mogućnost prodaje 49% udjela u Eurosport Internationalu, što može potencijalno povećati Discoveryjev udio u vlasništvu na 100%.

03.06.2014. 14:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh