« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NERIJEŠENI RAČUNI

Discovery Channel: Talačka kriza završila ubojstvom napadača

Policija je pucala u naoružanog napadača koji je u sjedištu televizijske postaje Discovery Channel držao troje talaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

talačka kriza

,

Discovery Channel

,

maksimalne temperature

Američka policija ubila je naoružanog napadača koji je u srijedu zatočio troje talaca u sjedištu televizijske postaje Discovery Channel u Silver Springu u neposrednoj blizini Washingtona.

Napadač, koji je na sebi imao pričvršćenu eksplozivnu napravu, umro je neposredno poslije ranjavanja. Po policijskim procjenama, svo troje talaca, dvoje zaposlenika Discoveryja i zaštitar, bilo je tijekom višesatnog zatočeništva u životnoj opasnosti. U policijskoj intervenciji neozlijeđeni su izvedeni iz zgrade, u kojoj radi 1900 zaposlenika.

Kako je priopćeno, zatočio ih je James Lee, borac protiv onečišćenja okoliša koji je sudjelovao i u nizu protestnih aktivnosti protiv medijske kompanije Discovery. "Pregovori su trajali nekoliko sati, Lee je bio jako uzbuđen, očito je imao neke neriješene račune s Discovery Channelom", rekao je šef policije Thomas Manger.

Prije drame s taocima, Lee se oglasio na internetskoj stranici SaveThePlanetProtest.com, tražeći od Discoveryja da "prestane poticati rađanje djece, jer će sve veći broj ljudi na Zemlji uništiti i onečistiti ono malo što nam je na njoj preostalo", izvještavaju američki mediji. Navedena web stranica u srijedu kasno poslijepodne bila je nedostupna.

"Discovery Channel" jedna je od televizijskih postaja u vlasništvu američke kompanije "Discovery Communications".(hina/metro-portal)

02.09.2010. 07:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh