« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
DISCOVERY

Otkrijte tajne svemira u serijalu Ogolimo svemir

Discovery Channel otkriva tajne svemira u serijalu OGOLIMO SVEMIR koji će biti prikazivan petkom od 6. veljače u 21:00

Ogolimo svemir
Ogolimo svemir (Discovery)

Serijal OGOLIMO SVEMIR se koristi zapanjujućim računalnim efektima da bi o­golio planete, prirodne satelite, crne rupe, zvijezde i galaksije, sloj po sloj, kako bi razriješio ključne zagonetke o postanku i sudbini svemira. Premijerno se na Discovery Channelu emitira petkom u 21:00.

Ima li znakova života ispod površine Marsa? Kako izgleda ulazak u crvotočinu? Što leži u centru sunca? Kako su asteroidi sudjelovali u oblikovanju sunčevog sustava? Serijal traži odgovore na ova i brojna druga pitanja. Ogoljuje sloj po sloj s površine planeta i skida zvijezde iz njihovih galaksija da bi gledatelje upo­znao s tajnama šest svemirskih čuda: Sunca, crnih rupa, asteroida, Marsa, ko­meta i stranih planeta.

Dok otkrivamo ove jedinstvene kozmološke krajobraze, dolazimo u bliski kon­takt s ljudima koji ih proučavaju, znanstvenicima koji traže odgovore i rješenja za zagonetke svemira. Otkrivamo kako znanstvenici koriste pješčane dine za predviđanje vremenskih uvjeta na Marsu, kako su inženjeri razvili robota koji je pokupio komad asteroida i donio ga na zemlju, kako su astronomi predvidjeli da će se jednoga dana naša galaksija sudariti sa susjednom.

Ova serija prikazuje svjetove koji dosada nikada nisu bili viđeni; zapanjujuće računalne animacije ogoljuju slojeve otkrivajući nepoznate krajobraze krhkih magmatskih pećina, komešajućih mora plazme, svemirskih rudnika platine i gladnu crnu rupu u centru naše galaksije- kozmološka čuda koja igraju izne­nađujuću ulogu u definiranju našeg mjesta u svemiru.

04.02.2015. 12:23:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh