« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
UEFA iznenadila

Dinamu vraćena tri oduzeta boda

Žalbena komisija Europske nogometne federacije vratila je Dinamu tri boda osvojena u Temišvaru, te dodijelila kaznu od 75.000 eura

(Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Dinamo

,

UEFA

,

žalba

,

bodovi

Žalbena komisija je tako prihvatila Dinamovu žalbu koji nakon ove odluke još uvijek ima teoretske izglede za plasman u drugi krugu Europske lige. Na igranje dviju zagrebačkih utakmica bez publike (Ajax i Temišvar) Dinamo se nije žalio. U taboru "modrih" mogu biti iznimno zadovoljni raspletom situacije, posebice jer se strahovalo kako bi Žalbena komisija mogla prihvatiti žalbu vlastitog organa Uefe i izbaciti hrvatskog prvaka odmah iz Europe.

Međutim, Žalbena komisija je zaprijetila kako će Dinamo ukoliko se ponove izgredi navijača biti odmah diskvalificiran iz natjecanja u kojem sudjeluje, s rokom kušnje od tri godine. Sasvim sigurno ovo je posljednja opomena hrvatskom prvaku.

Dinamo je istaknuo kako su pravno-diplomatskim naporima proteklih tjedana značajan doprinos dali Vlada RH, MUP, PU Zagreb, a posebnu zahvalnost klub daje HNS-u odnosno predsjedniku Vlatku Markoviću i tajniku Zorislavu Srebriću za zalaganje u pozitivnom rješavanju ove Žalbe. Naglašava se i izniman napor i utjecaj glavnog direktora Damira Vrbanovića koji je od prvog dana bio u izravnim kontaktima s odgovornim ljudima UEFA-e. (hina/metro-portal)

20.11.2009. 14:30:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh