« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Protiv Anderlechta

Dinamo večeras otvara Europsku ligu

Momčad iz Maksimira u 19h dočekuje belgijski Anderlecht u prvom kolu skupine A Uefina natjecanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)

Europske utakmice pravo su mjerilo snage Dinamove momčadi, koja lakoćom skida skalpove svojim protivnicima u 1. HNL.

Dinamo se u ovosezonskoj Europskoj ligi nalazi u skupini A, te će se za prolazak u drugi krug natjecanja boriti s Ajaxom, Anderlechtom i Temišvarom.

Prva tri boda Plavi mogu osvojiti večeras, na svom stadionu, u susretu protiv poznatog belgijskog kluba RSC Anderlecht, koji se po statistikama nalazi među deset najjačih klubova u Europi.

Trener Dinama, Kruno Jurčić o protivniku kaže: "Igramo protiv velike ekipe - nogometne i sportske institucije. Anderlecht je klub s velikom poviješću i sadašnjošću, ali mislim da su u našoj javnosti prilično podcijenjeni."

"Pozivam sve naše navijače da dođu, a mi ćemo im pružiti pravo sportsko i navijačko zadovoljstvo", rekao je Jurčić.

Bez obzira na visoko mišljenje o Anderlechtu, Jurčić vjeruje u snagu svoje momčadi: "Moja ekipa je u jako dobroj formi i spremni smo poginuti na terenu. Bez obzira na kvalitetnog protivnika veliki sam optimist."

S trenerom se složio i Leonardo Cufre, najnovije pojačanje Dinama na lijevom boku: "Mislim da je Anderlecht borbena i moramo svi skupa biti jako oprezni, ali ja sam potpuno uvjeren u našu snagu."

Cufre je po prirodi dešnjak, no toliko se dobro snalazi lijevom nogom da igra lijevog bočnog.

"Tijekom godina razvio sam polifunkcionalnost jer sam igrao sve pozicije u obrani. Igram na poziciji gdje sam najpotrebniji", pojasnio je Argentinac.

Na utakmici neće zaigrati Igor Bišćan i Carlos. Kapetan Dinama još se nije oporavio od ozljede, a Brazilac će krajem ovoga ili početkom sljedećeg tjedna biti podvrgnut operaciji trbušnog zida.

Zbog utakmice s Anderlechtom oko stadiona će se uvesti posebna regulacija prometa. Maksimirska će biti zatvorena od Bukovačke do Mandlove u razdoblju od 18 do 21 sat. Zatvara se i južno parkiralište od 20 do 23 sata te parkiralište Borongaj od 16 do 23 sata

Stadion se otvara u 17 sati, a ulaznica još ima u prodaji.

DINAMO (4-4-2): Butina - Etto, Lovren, R. Kovač, Cufré - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Papadopoulos, Mandžukić

ANDERLECHT (4-2-3-1): Proto - Gillet, Juhasz, Deschacht, Van Damme - Biglia, Sare - Chatelle, Suarez (Legear), Boussoufa - De Sutter

17.09.2009. 11:58:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh