« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
USPJEH

Dinamo u Ligi prvaka

Dinamo je pobjedom u Mariboru drugu godinu za redom izborio natjecanje u skupinama Lige prvaka

Dinamo je pobijedio Maribor 1:0
Dinamo je pobijedio Maribor 1:0 (Arhiva)
Više o

Liga prvaka

,

4. pretkolo Lige prvaka

,

Maribor Dinamo

Igrači Dinama od samog početka utakmice u Mariboru odlično su se postavili na terenu i nisu dozvolili domaćinima da stvore pritisak pred njihovim vratima. Dodatno samopouzdanje Zagrepčanima donio je Tonel pogotkom u 12. minuti. Korner je izveo Sammir, Čop je u posljednji trenutak na drugoj vratnici uspio doći do lopte prije no što je otišla u gol-aut i glavom spustio pred vrata, a u gužvi je najbolje reagirao Tonel i poslao ju u mrežu.

Susret je mogao biti riješen u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Pivarić prošao po lijevom krilu i poslao prizemni centaršut na peterac, a tamo je Rajčevič nespretno reagrao i gurnuo loptu u vlastitu mrežu. No, pomoćni je sudac procijenio kako je posljednji igrao Beqiraj i kako je crnogorski napadač bio u zaleđu, te je podigao zastavicu. Iako je u toj situaciji linijski sudac dvostruko bio u krivu, ta procjena nije utjecala na konačni ishod.

U nastavku je Maribor preuzeo inicijativu i počeo opasnije prijetiti vratima Dinama, a upravo u jeku tih napada Dinamo je imao sjajnu prigodu za rješenje utakmice. Leko je poslao odličnu dubinsku loptu za Sammira, ali ovaj je reagirao nonšalantno i umjesto da uputi jak udarac pokušao je s više od 20 metara lobom svladati Handanoviča, a to je učinio vrlo loše.

Kazna za Sammirovu nonšalanciju umalo je stigla u 73. minuti, ali tada se nije proslavio glavni sudac Fernandez Borbalan. Iako pod prekršajem, Mezga je uspio gurnuti loptu do Mertelja koji je udarcem sa 15-ak metara pogodio mrežu iza Kelave, ali sudac nije poštivao prednost već je dosudio slobodni udarac za Maribor na 18 metara od gola. Cvijanovičev pokušaj iz slobodnog udarca blokirao je živi zid i prilika domaćih za povratkom u dvoboj je propala.

Dvoboj je i definitivno riješen u 84. minuti kada je isključen stoper domaćih Arghus zbog grubog prekršaja na Čopu, pa su domaći završnicu odigrali s igračem manje.

Dinamo će tako ove jeseni po četvrti put igrati u Ligi prvaka, a drugi put zaredom.

Ždrijeb skupina Lige prvaka održat će se u četvrtak u Monte Carlu s početkom u 18 sati.

29.08.2012. 07:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh