« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
KVALIFIKACIJE ZA LP

Dinamo slupao Neftči sa 3:0

Prvi je gol postigao kapetan Badelj u prvom poluvremenu, Krstanović sa dva otpratio Azere

Dinamo na korak od trećeg pretkola LP
Dinamo na korak od trećeg pretkola LP (Arhiva)
Više o

Ivan Krstanović

,

Dinamo Neftči

,

kvalifikacije za Ligu prvaka

Obnovljeni Dinamov stadion, koji sada izgleda kao mjesto na koje je netko napokon potrošio koju kunu, pun do vrha dočekao je prvu ovosezonsku Dinamovu utakmicu. Jurčić je razbijao momčad na pripremama s novim kondicijskim trenerom, pa su noge bile primjetno teške čak i Šimi Vrsaljku, no igra je imala glavu i rep.

U rombu veznog reda iskazala su se oba pojačanja, Leko koji je suvereno odigrao zadnjeg veznog i Alispahić kojeg je bilo posvuda i uvijek u pravo vrijeme. I druge dvije prinove, Vida i Krstanović pokazali su da ovoga ljeta novac nije trošen na čudnovate Latinoamerikance nego na domaće profesionalce koji znaju svoj posao.

Vida je redovito dobivao zračne duele s opasnim Mpenzom, a Krstanović je bio trajna opasnost u napadu, a stizao je i pomoći obrani na kraju utakmice.

Prvo poluvrijeme nije počelo baš uraganski, no pred kraj je Badelj sjajno primio odlično dodavanje Alispahića i rutinerski, punom nogom zakucao loputu u mrežu. Na početku drugog poluvremena Vrsaljko je napokon probio desnu stranu u svom stilu, a Krstanović se izdužio koliko je god bilo moguće i ubacio loptu u mrežu za 2:0.

Niti dvadesetak minuta kasnije Krstanović je srušen u šesnaestercu Neftčija, i sam je lagano realizirao jedanaesterac za 3:0. Azeri su zadnjih desetak minuta stisnuli Dinamo, no obrana na čelu s Tonelom i Vidom odlično je zaustavljala sve napade.

Uzvratna utakmica igra se 19. srpnja u Bakuu u 18 sati po našem vremenu.

13.07.2011. 22:16:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh