« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
1. KOLO KUPA UEFA

Dinamo remizirao sa Spartom

Nemoć napadača obilježila utakmicu za Ligu UEFE u Maksimiru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Sparta Prag

,

Dinamo - Sparta

Iako je Dinamova igra bila daleko iznad razine koju su prikazali u utakmicama sa Šahtarom, čvrsta obrana i zgusnuti vezni red praške Sparte nisu dozvolili gol u svojoj mreži. Zrela i odgovorna igra donijela je jedino netaknutu mrežu Dinama, no na drugoj strani problemi su sve evidentniji.

Dinamovi napadači jednostavno su u svakoj situaciji bili prekratki za pola koraka, ili željni osobne promocije poput Mandžukića, koji je mirne duše mogao bolje reagirati u dvije situacije i dodati bolje postavljenim kolegama. Mikić je bio najistaknutiji pojedinac, neumorno leteći desnim bokom, no svi njegovi ubačaji bili su neadekvatno dočekani.

Ivankovićeva taktika pokazala se dobrom jedino u segmentu obrane, gdje je bilo malo plivanja no ipak su nakon dugo vremena uspjeli obraniti svoj gol u nekoj europskoj utakmici u Maksimiru. S druge strane, vezni red se potpuno zapleo u svoje kombinacije, Sammir, Morales i Chago igrali su se gluhog telefona i nikako da podvale završnu loptu Balabanu ili Mandžukiću.

Tako se u Prag putuje s prilično lošim rezultatom 0-0, koji ne garantira apsolutno ništa osim besanih noći. Vrijedilo bi vjerovati u Dinamovu moć u gostima, gdje je posljednjih godina davao bitno više nego u Maksimiru, no Ivanković mora presložiti kockice da bi tako i bilo. (metro-portal).

19.09.2008. 08:08:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh