« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
4. pretkolo Lige prvaka

Dinamo razbio Malmo 4:1

Sjajnom igrom s pregršt šansi Dinamo je ispratio Malmo u Švedsku s četiri gola u mreži

Dinamo na pragu ulaska u Ligu prvaka
Više o

Ante Rukavina

,

Sammir

,

Fatos Beqiraj

,

Dinamo Malmo

,

4. pretkolo Lige prvaka

Konačno jedna sjajna utakmica Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Malmo je najavljivan kao opasan protivnik koji je izbacio Glasgow Rangerse i odigrao neriješeno s Milanom neki dan, no od te momčadi nismo vidjeli baš puno na Maksimiru.

Dinamo je otvorio sjajno, golom Sammira već u 4. minuti nakon odbijanca u šesnaestercu Malmoa poveo je 1:0. Nakon toga slijedi uragan prema golu Šveđana, no u jeku najopasnijih napada Mehmeti je iz brze kontre izjednačio.

Plavi su pokazali karakter i nastavili paljbu iz svih oružja prema golu Melichareka, no nevjerojatnu količinu prilika nisu uspjeli pogoditi plavi napadači. Badelj je uzdrmao vratnicu, Sammir izdužio Melichareka, a niti Rukavina ni Krstanović nisu uspjeli zabiti.

Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio bržim protokom lopte i počeo stvarati priliku za prilikom, i onda su stigle lude četiri minute. Prvo je u 56. minuti Ibanez izvozao cijelu desnu stranu Malmove obrane, oštro ubacio na peterac gdje je Rukavina samo postavio nogu i ubacio za 2:1. U 60. minuti Melicharek je odnio Sammira pred golom u mrtvoj prilici, a Dinamov Brazilac sam je izveo penal za 3:1.

I nakon toga prilike su se redale jedna za drugom, Beqiraj je ušao umjesto Krstanovića a trener Malmoa odmah je promijenio dva igrača, no Dinamo nastavlja dominaciju. Iz kontre je u 81. minuti nakon male pauze u napadima Dinama postigao gol za 4:1.

Dinamo se predstavio sjajno, igra je bila u svim segmentima koncentrirana i taktički besprijekorno odrađena, a pravi je kuriozum utakmice da su Šveđani imali jedan jedini udarac prema golu Dinama, i to onaj kojim su postigli zgoditak, tako da tijekom cijele utakmice Kelava nije imao niti jednu obranu. Dinamo je imao posjed lopte u rangu Barcelone, čak 63% u cijeloj utakmici, uz 25 udaraca prema golu, od čega 13 u okvir.

17.08.2011. 22:07:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh