« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kazna

Dinamo pred praznim tribinama i bez bodova

UEFA je kaznila Dinamo s dvije domaće utakmice bez publike i oduzela mu tri boda

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Dinamo

,

UEFA kazna

,

oduzeti bodovi

Neugodne scene koje su tijekom ljeta i rane jeseni izazivali BBB-i po europskim gradovima na turneji straha došle su na naplatu u najnezgodnijem trenutku za Dinamo. Ostati bez publike koja u Maksimiru radi sjajnu atmosferu je loše, no kad se uz to izgube i jedina tri boda koja plavi imaju na kontu u Europskoj ligi situacija je očajna.

Dinamo ima tri dana za žalbu, no teško da će se izvući. Mamić bi vjerojatno radije platio masnu kaznu nego ostao bez bodova koji su davali kakvu - takvu nadu za europsko proljeće. Ovako, mediji su već krenuli s pokapanjem ambicija kluba iz Maksimirske, lamentirat će se o divljaštvu, nešto će vjerojatno reći i Čelična Đurđa, sportski novinari radit će analize odnosa BBB-a i Mamića ...

No, vjerojatno će većina zaboraviti spomenuti jednu, prilično važnu činjenicu - da niti jedan Dinamov protivnik nije nepobjediv. Ajax je u Amsterdamu pobijedio zbog loše igre Dinama, a pružio je svoj maksimum, Temišvar je i u Rumunjskoj bio šala mala, a Anderlecht jednostavno nema kvalitetu. Dinamo je, s druge strane, ima.

Preciznije, ima je na klupi, a hoće li je imati i na terenu ovisi o Kruni Jurčiću. Alibi ima, oduzelo mu bodove i publiku i sada nitko ne može kriviti njega ako se ne plasira dalje. Pa kad je već tako, zašto Tomečak, Kramarić i Slepička ne bi igrali od prve minute? Zašto ne bi u prvoj momčadi bio maksimalan broj purgera, klinaca kojima je i prazan Maksimir inspiracija?

Bodova u igri ima kao u priči, sa sve tri pobjede prolazak je garantiran. No, za to igrači moraju ostaviti sve na terenu, i srce i noge i glavu. A trener mora odabrati one koji to stvarno žele ...

29.10.2009. 19:16:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh