« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
KVALIFIKACIJE

Dinamo minimalnom pobjedom u 4. pretkolu

Što su danas uspjeli promašiti Dinamovi napadači trebalo bi ući u anale

Dinamo je u 4. pretkolu Lige prvaka
Više o

3. pretkolo Lige prvaka

,

Dinamo Helsinki

Dinamo je pred prepunim stadionom navijača za kunu uspio teškom mukom pobijediti HJK Helsinki i plasirati se u 4. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Na stranu činjenica da je Dinamo imao apsolutnu inicijativu i posjed lopte kao Barcelona, no Jurčić se mora zamisliti nad svojim izborom napadača.

Krstanović i Beqiraj natjecali su se u nespretnosti i lošem tajmingu pred golom, a ništa se boljim nije pokazao ni Rukavina. Cijelu utakmicu Vrsaljko i Ibanez su neumorno probijali strane i nabacivali u peterac, u kojem redovito nije bilo niti jednog napadača plavih. Ako se netko od spomenutog trojca tamo i uspio pronaći, trapavost i nespretnost su nadvladali savršeno dodavanje i lopte su letjele oko gola, petljale se među nogama ili jednostavno prolazile kraj napadača kratkih za korak.

Takva igra ipak je donijela minimalnu pobjedu, jer je jednu takvu petljanciju napadača i Sammira koji je mislima bio daaleko od stadiona Lucho Ibanez ogorčeno uvalio u gol s ruba šesnaesterca za utišavanje salvi zvižduka s tribina koji su se u drugom poluvremenu pretežno čuli sa svih strana.

Petak je dan odluke za Dinamo, jer dobiva protivnika u 4. pretkolu, no koliko god Jurčić loše vodio momčad i napadači promašivali, Dinamo je već najmanje u skupini Eurolige i ima barem 6 europskih utakmica do kraja godine. Nikad lakše nego ove godine, no ostaje žal za mogućnošću trpanja mreže i podizanja samopouzdanja psihički nestabilnih napadača. 

03.08.2011. 23:19:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh