« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Dinamo - Linfield 1:1

Prolaz dalje uz blijedu igru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Liga prvaka

,

Linfield

,

Mario Mandžukić

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u drugo pretkolo Lige prvaka iako su u uzvratnom dvoboju prvog pretkola protiv Linfielda iz Sjeverne Irske odigrali tek 1-1 (1-0). Prolaz je Dinamo osigurao 2-0 pobjedom iz prve utakmice u Belfastu.

Strijelci: 1-0 Mandžukić (3'), 1-1 Gault (54').

Pred 2.000 gledatelja sudio je Lopez Burull iz Španjolske.

U drugom pretkolu Dinamo će igrati protiv slovenskog prvaka Domžala. Prva utakmica igrat će se 29. ili 30. srpnja u Sloveniji, a uzvrat 5. ili 6. kolovoza u Zagrebu.

Iako su se plasirali u drugo pretkolo Lige prvaka nogometaši hrvatskog prvaka i u drugoj su utakmici protiv predstavnika Sjeverne Irske odigrali vrlo loše. Opravdanje za blijedo izdanje na premijeri nove sezone može biti loše vrijeme, utakmica je odigrana po kiši i vrlo hladnom vremenu za sredinu ljeta, te u činjenici da je već rezultat od 2-0 iz Belfasta garantirao prolazak u sljedeći krug natjecanja.

Dinamo je inače dobro krenuo u utakmicu, Chago je dobro gurnuo jedno okomito proigravanje u kazneni prostor gostiju, a Mandžukić je preciznim prizemnim udarcem doveo domaće u vodstvo. No, do kraja poluvremena Zagrepčani su još samo dva puta zaprijetili gostujućem golu, oba puta je u prilici bio Argentinac Suarez.

Početkom drugog poluvremena Linfield je izjednačio. Jedan centaršut zdesna na petercu je glavom dočekao Gault, te ga skrenuo u mrežu iza Butine.

Niti pogodak skromnog sastava iz Belfasta nije razbudio Dinamo koji je do kraja dvoboja mogao čak i izgubiti. U 77. minuti Maleš je bespotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali loš španjolski sudac Burull nije dosudio kazneni udarac za goste.  (HINA)

23.07.2008. 23:11:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh