« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SLJEDEĆIH 18 MJESECI

Dinamo konačno ima novog trenera

Ante Čačić će na klupi aktualnog hrvatskog prvaka nasljediti Krunu Jurčića, kojeg je Zdravko Mamić smijenio 7. prosinca nakon poraza u Maksimiru od Lyona sa 1:7

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

NK Dinamo

,

Ante Čačić

Nakon što se već nekoliko dana šuškalo o mogućem nasljedniku Krune Jurčića, iz Dinama su danas konačno objavili da je novi trener Modrih dosadašnji Lokomotivin stručnjak, 58-godišnji Ante Čačić, javlja Hina.

"Uvjeren sam da je ovaj izbor jako dobar, što god tko mislio i vjerujem da će Ante Čačić postići ono što tražimo - osvojanje prvog mjesta u prvenstvu i Kup te osiguravanje mjesta u Europi i dogodine. Bez obzira što netko mislio ove godine smo postigli najveći uspjeh u stogodišnjoj povijesti kluba", izjavio je Barišić.

"Čast mi je i zadovoljstvo da mogu predstaviti Čačića kao novog trenera. On je veliki trener i sa svim klubovima u Hrvatskoj je postizao dobre rezultate. Nikad nije bio prvak jer do sada nije imao prigodu voditi Dinamo ili Hajduk", kazao je Zoran Mamić, napomenuvši da pripreme kreću 10. siječnja.

Ante Čačić će na klupi aktualnog hrvatskog prvaka nasljediti Krunu Jurčića, kojeg je Zdravko Mamić smijenio 7. prosinca nakon poraza u Maksimiru od Lyona sa 1:7, i bit će čak 14. trener Dinama od 2000. godine. U tom periodu 'modre' su vodili Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Branko Ivanković i Krunoslav Jurčić u dva navrata, te Miroslav Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Zvonimir Soldo, Velimir Zajec i Vahid Halilhodžić.

"Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast i san svakog trenera i kruna moje karijere. Uvjeren sam da mogu unaprijediti igru i siguran sam da ću uspjeti. Ponosan sam i sretan što je moj dolazak na čelo struke Dinama isključivo zasluga mog minulog rada na koji sam ponosan. Moram vam reći da volim nogomet i volim Dinamo", izjavio je na predstavljanju Čačić.

Čačiću je već napravljen i plan priprema koje 'modri' neće kao proteklih godina obaviti u Turskoj već u Portugalu gdje će sudjelovati i na jakom međunarodnom turniru. Pripreme Dinama trebale bi početi krajem siječnja ili početkom veljače 2012.

Modri se iz Portugala vraćaju 9. veljače, a prvenstvo se nastavlja 18. veljače utakmicom 18. kola u Maksimiru protiv Slaven Belupa.

23.12.2011. 14:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh