« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Dinamo izgubio, NEC tukao Spartak u Moskvi

Nizozemci mogu u drugi krug, Dinamo čeka kaznu UEFA-e

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Liga UEFA

,

Dinamo Udinese

,

Dinamo liga UEFA

,

Dinamo izgubio u Udinama

Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su europsku sezonu još jednim porazom. U susretu D skupine Kupa Uefa "modri" su u Udinama izgubili od Udinesea 1:2 i tako izgubili praktički sve izglede za plasman u drugi krug najmasovnijeg europskog Kupa.

Nažalost, ogled u Udinama još jednom su obilježili i navijači Dinama. Zbog njihove bakljade utakmica je u 77. minuti prekinuta i na inzistiranje delegata i glavnog suca momčadi su napustile teren.

Prekid je trajao desetak minuta tijekom kojeg su Igor Bišćan i Tomo Šokota pokušali zamoliti navijače da se umire, no umjesto podrške s tribina dobili su uvrede. Kada je utakmica ponovo krenula Udinese je praktički u prvom napadu stigao do drugog pogotka i tako razriješio sve dvojbe.

Hrvatski prvak je nastup u skupini zaključio sa tri poraza (Tottenham, Spartak, Udinese) i jednom pobjedom (NEC) uz očajnu razliku pogodaka 4:9 čime su snovi o europskom proljeću još jednom otišli u vjetar i Dinamo niti nakon 38 godina neće prezimiti u Europi.

Istina, Dinamo ima još teoretske izglede jer je NEC slavio u Moskvi protiv Spartaka 2:1. No u zadnjem kolu Udinese, koji se već plasirao dalje, bi trebao u Nizozemskoj slaviti sa pet pogodaka razlike, dok bi Tottenham u Londonu trebao dobiti Spartak sa najmanje četiri pogotka razlike što graniči sa znanstvenom fantastikom.

UDINESE - DINAMO 2:1

UDINE. Stadion Friuli - 15.000 gledatelja; Sudac: Alon Yefet (Izrael)

Strijelci: 0:1 Quagliarella (5), 2:0 Obodo (78), 2:1 Bišćan (90+2)

Žuti kartoni: Vrdoljak, Drpić

Crveni kartoni: -

UDINESE: Handanovič - Felipe, Sala, Nef (od 70. Motta) - Luković (od 74. D'Agostino), Domizzi, Obodo, Inler - Pepe (od 80. Sanchez), Quagliarella, Di Natale. Trener: Pasquele Marino

DINAMO: Butina - Etto (od 63. Šokota), Drpić, Bišćan, Hrgović - Tomić, Vrdoljak - Mikić, Sammir, Ibanez (od 46. Badelj) - Balaban (od 56. Tadić). Trener: Marijan Vlak

Snovi zagrebačkog Dinama o čudu u Udinama nestali su nakon svega pet minuta utakmice. Toliko je naima talijanskom prvoligašu trebalo da postigne pogodak. Kapetan Udinesea Antonio Di Natale je projurio kraj Drpića te povratnom loptom uposlio Fabia Quagliarellu koji je znalački svladao Butinu. Hrvatski prvak je imao sreće što u prvom poluvremenu nije primio još poneki pogodak. Apsolutno prvo ime Dinama bio je Tomislav Butina koji je nekoliko puta sjajno reagirao, posebice u 14. minuti kada je Di Natale sam izbio ispred njega. Dinamova obrana bila je spora i nepokretna, a najviše je curilo na desnoj strani gdje su "operirali" Etto i Drpić. Dinamo je u prvih 45 minuta imao dvije poluprilike, kod prve je Tomić loše pucao na Mikićevu povratnu loptu, a potom se Mikić i sam okušao udarcem sa 20-tak metara, no slovenski vratar Samir Handanovič odlično je reagirao.

U drugom dijelu Dinamov strateg Marijan Vlak je pokušao izmjenama podići ritam igre, a od 60. minute čak i zaigrati s dva napadača, no bitnijih pomaka nije bilo. Talijanski sastav je zatvorio sredinu terena i obranu orijentiravši se na kontre i polukontre. Iz jedne takve Obodo je u 78. minuti doveo domaćina do vodstva 2:0. U samoj završnici utakmice Dinamo je nakon prekida uspio postići utješan pogodak. nakon Hrgovićeva ubačaja Bišćan je najviše skočio i udarcem glavom svladao Handanoviča.

Udinese je deveti talijanski klub protiv kojeg je Dinamo odmjerio snage. No i dalje je bez pobjede u Italiji. "Modri" su igrali i protiv Milana, Fiorentine, Torina, Juventusa, Bologne, Perugie, Atalante i Parme, no nikada nisu slavili na "Čizmi".

 

03.12.2008. 21:24:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh