« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BEZ GOLOVA

Dinamo i Brugge podijelili bodove, Sammir promašio penal

Club Brugge je na Maksimiru protiv Dinama izvukao bod, Sammir je prvo zaradio pa zapucao jedanaesterac

Ante Rukavina
Ante Rukavina (Ronald Gorsic / CROPIX)
Više o

NK Dinamo

,

Sammir

,

Europska liga

,

Fed Cup reprezentacija

U susretu trećeg kola D skupine Europske lige Dinamo je u Zagrebu na stadionu Maksimir pred 25.000 gledatelja odigrao 0:0 protiv Club Bruggea.

Dinamo je krenuo furiozno i već u 2. minuti Sammir je imao "zicer". Morales je uspio prihvatiti dugu loptu u kazneni prostor gostiju, dao je povratnu za Sammira koji sa pet metara neometan puca slabo i vratar De Vlieger odbija u korner.

Club Brugge se orijentirao na kontranapade i to mu je dobro išlo, prvo je u 8. minuti Kelava obranom sačuvao mrežu, a onda su u 24. i 29. minuti uslijedile dvije opasne kontre. U 24. minuti Geraerts je iskosa sa vrha 16-erca oštro pucao i Kelava je ponovno bio na mjestu. Nakon toga, u 29. minuti, belgijska momčad je imala još bolju priliku, kontru "tri na dva", ali su se "spetljali" i Dinamova mreža je ostala nedirnuta.

U sudačkoj nadoknadi bio je prekršaj nad Sammirom na 25 metara od gola. Slobodni udarac izveo je Morales, ali lopta je završila pored vratnice.

U drugom dijelu do prve prigode došao je Rukavina u 63. minuti, koji je uspio pretrčati svog čuvara, ali je njegov udarac sa vrha 16-erca obranio vratar Bruggea. Tri minute kasnije nakon duge akcije Dinama, oslobodio se prostor na lijevoj strani kaznenog prostora gostiju za Cufrea, ali njegov udarac nije bio precizan.

U 76. minuti Dinamo je imao priliku iz 11-erca doći u vodstvo. Tomečak je uputio neugodan ubačaj sa desne strane, a domaći stoper je loše reagirao, to je pokušao popraviti vratar De Vlieger koji je oborio Dinamova veznjaka Sammira. Najbolji Dinamov igrač ove sezone bio je izvođač najstrože kazne, ali je lopta pogodila vratnicu. Tako je Sammir postao najveći tragičar, nije iskoristio "zicer" na početku utakmice, a potom ni kazneni udarac.

U 86. minuti Brugge je umalo kaznio Dinamove promašaje, Perišić se probio po lijevoj strani, ubacio je u peterac, ali je Kouemaha zakasnio. Posljednju priliku Dinamo je imao u 90. minuti, kada je Tomečak prihvatio ubačaj na drugoj stativi, ali je loše pucao. prije toga je Beqiraj imao veliku priliku, ali je glavom pucao ravno u golmana.

U drugom susretu iz ove skupine Villarreal je kod kuće pobijedio PAOK 1:0, a pogodak je postigao Ruben u 38. minuti. Nakon tri kola vodi Villarreal sa šest bodova, Dinamo i PAOK imaju po četiri boda, dok je Club Brugge na začelju skupine sa jednim bodom. U četvrtom kolu Dinamo putuje u Belgiju, dok PAOK u Solunu dočekati Villarreal. Obje utakmice na rasporedu su 4. studenoga.(hina/metro-portal)

Dinamo - Club Brugge 0:0

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre, Chago, Ademi (Tomečak, 69), Badelj, Sammir, Morales (Ibanez, 87), Rukavina (Beqiraj, 76).

CLUB BRUGGE: De Vlieger, Junior Diaz, Simaeys, Hoefkens, Camozzato, Odjidja, Geraerts, Dalmat, Dirar, Kouemaha, Perišić.

SUDAC: Alon Yefet (Izrael)

STADION: Maksimir

GLEDATELJA: 25.000

21.10.2010. 23:49:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh