« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
2. KOLO LIGE PRVAKA

Dinamo blijedom igrom izgubio u Lyonu

Previše igrača nije ponovilo igru iz prve utakmice protiv Reala, pa rezultat od 2:0 za domaćina ne čudi

Dinamo je naivno izgubio
Više o

Lyon-Dinamo

,

2. kolo Lige prvaka

,

Real Ajax

Najlakše bi bilo reći da je Dinamo platio danak europskom neiskustvu, kad krivci za golove ne bi bili iskusni Pokrivač i Tonel. Dvije glupe greške Dinamove obrane koštale su poraza, a ostatak ide na pleća Krune Jurčića i Sammira.

Francuzi su rutinskom igrom stigli do pobjede, prvo je Pokrivač lijepo poslužio najopasnijeg napadača domaćih Gomisa, koji je sjajnim lobom razoružao Kelavu, da bi Tonel zaspao kod drugog gola omogućivši Koneu lako primanje lopte na par metara od gola, što se ne promašuje.

Naravno, Beqiraj može i takvu priliku promašiti, jer ubačaj Ibaneza na 6 metara sprema u aut umjesto u gol, no cijelom Dinamu osim Vide i Kelave falilo je želje za pobjedom. Leko je bio standardno neugodan, prilično zakočivši Bastosa u duetu s Vidom, no ostali su zaboravili znanje nogometa u svlačionici.

Ibanez se trudio, no uzalud, Badelj je napravio par dobrih minijatura, no na kraju je uvijek pogriješio dodavši loptu Sammiru koji bi se redovno zabijao u trojicu i gubio je. Jurčić je postavio Beqiraja kao najisturenijeg, vjerojatno iz očaja jer je Bećo zabio dva Lokomotivi ... Lyon je ipak nešto drugo, a Lovren je kod domaćih bio ponajbolji u obrani, lako otklanjajući sve prijetnje.

Drugo je poluvreme Lyon odigrao na rutinu, Jurčić je izvadio Kovačića i Badelja i ubacio Tomečaka i Šimunića. Lucho se na Kovačićevom mjestu potpuno izgubio, Joe je svoje obavio korektno, a Tomečak se nadobivao batina od Lyonove obrane ponavljajući Badeljevu grešku - dodajući Sammiru.

Brazilca s hrvatskom putovnicom nema smisla komentirati, ponovno je bio negdje drugdje a ne na terenu, tako da je on, zajedno s jalovim napadačima, problem Krune Jurčića i Zdravka Mamića.

Kako je i Ajax na jednakom broju bodova kao i Dinamo, to jest nema ih, sljedeće kolo će biti zanimljivo.

27.09.2011. 22:38:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh