« Film
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
FILMSKA KRITIKA

„Diana“ gađa Oscare, a pogodit će Zlatnu malinu

Za razliku od odlične "Kraljice" Stephena Frearsa, film o princezi Diani toliko je loš da dolazimo u iskušenje posumnjati kako iza produkcije zapravo stoji Buckinghamska palača

Maline su izglednije od Oscara
Maline su izglednije od Oscara (Arhiva)
Više o

filmska kritika

,

Diana

Ako su producenti biografskog filma o Lady Di mislili da je u jeku obnovljenog globalnog interesa za novu generaciju Windsora savršen tajming za film o Diani, u startu su si pucali u nogu, jer zapravo nisu mogli odabrati gori trenutak.

U današnjem svijetu izmrcvarenom krizom i/ili psihozom krize, malo će „običnog svijeta", a to bi ipak trebala biti ciljana publika „Diane", uspjeti pronaći empatiju za „1st world" probleme usamljene prebogate princeze.

Pomalo iznenađujuće, centralna, zapravo i jedina tema filma je Dianina veza s kirurgom Hasnatom Khanom (Andrews), pakistanskim gastićem u Londonu, za kojeg se tek kasnije saznalo da je izgleda bio Dianina životna ljubav.

Nije teško skužiti da su imali oskarovske aspiracije, pogotovo izborom Naomi Watts za naslovnu ulogu. No, ako su gađali Oskare, pogodit će Zlatne maline. To se ne odnosi na Naomi koja je od poznatih glumica vjerojatno najbolji izbor za ulogu Diane, a ovdje je obavila solidan posao, naravno u okvirima u kojima joj je to kržljavi scenaristički materijal dopuštao.

Cijelu recenziju filma „Diana" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

05.10.2013. 13:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh