« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Dežela nam se „smilovala“

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

pregovori s EU

,

pristupni pregovori

,

Slovenija pregovori

,

Darja Lavtižar-Bebler

Parlamentarni Odbor za pitanja Europske unije u utorak je dao "zeleno svjetlo" predstavnicima slovenske Vlade da na idućoj pristupnoj konferenciji Europske komisije i Hrvatske omoguće privremeno zatvaranje dvaju pregovaračkih poglavlja i otvaranje samo jednog, izjavila je nakon zatvorena sastanka predsjednica Odbora Darja Lavtižar-Bebler.

Riječ je o zatvaranju 7. poglavlja europske pravne stečevine - prava intelektualnog vlasništva, te 17. koje se odnosi na ekonomsku i monetarnu politiku, rekla je Lavtižar-Bebler. Dodala je da ta poglavlja za Ljubljanu nisu prijeporna jer ne "prejudiciraju granicu".

Slovenija je spremna omogućiti otvaranje 5. poglavlja o sustavu javnih narudžaba, ali pri tom upozorava da ga Hrvatska ne može zatvoriti sve dok ne promijeni sadašnje zakone koji se odnose na spomenuto područje, rekla je Bebler-Lavtižar.

Kako se Hrvatska dovela u situaciju da joj zavidni susjed kroji budućnost, pitanje je koje si trebaju postaviti apsolutno svi hrvatski političari stariji od 40 godina, te si pritom opaliti barem jedan šamar dnevno kao pokoru za ovakvo neodrživo stanje. (metro-portal)

09.12.2008. 18:37:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh