« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Detoksikacija doma - osvježite kuću lako i prirodno

Kako bi vaš dom disao punim plućima i kako bi se vi u njemu ugodnije osjećali, trebali bi s vremena na vrijeme napraviti jednu prirodnu detoksikaciju doma

Osvježite dom prirodnim mirisima
Osvježite dom prirodnim mirisima (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

mirisi

,

prirodna sredstva za čišćenje

Detoksikacija se u zadnje vrijeme vrlo često koristi, no uglavnom za organizama - a i vaš dom bi trebao jednu dobru detoksikaciju, naravno na prirodan način.

Kupovna sredstva za čišćenje nisu nimalo zdrava kako za vas, tako i za okoliš, pa se toplo preporuča korištenje prirodnih proizvoda za čišćenje. Prirodni proizvodi neće nimalo naštetiti niti vama, niti prirodi, a dom će biti čist i blistav.

Detoksicirajte svoj dom tako da napravite sami prirodno sredstvo za dezinfekciju doma. Upotrijebite bocu sa prskalicom u koju ulite prirodno sredstvo za dezinfekciju, pa njime očistite dom. Nakon ovakve dezinfikacije, vaši dišni putevi neće stradati, a djeca i kućni ljubimci će se moći kretati po svim površinama bez opasnosti otrovanja.

Napravite prirodni pripravak od mješavine eteričnog ulja i limunovog soka, pa ga pomiješajte s malo destilirane vode i ulite u bocu sa prskalicom. Dobivenim prirodnim osvježivačem prostora, osvježite svoj dom i uživajte u mirisu 

Kuhinjske površine je najučinkovitije i najzdravije očistiti uz pomoć korice limuna. Kuhinjske površine su pogodne za razvoj bakterija, a najbolje ih je čistiti korom od limuna. Nakon ovog čišćenja, kuhinja će fino mirisati i biti će prirodno dezinficirana. Ukoliko vas muče neugodni mirisi u hladnjaku, jednostavno u šalicu stavite malo mljevene kave i ostavite da odstoji 24 sata u hladnjaku, kako bi pokupila sve neugodne mirise.

Mirise u vašem domu, je isto tako najbolje da napravite sami. Za prirodne mirise vam mogu poslužiti eterična ulja, suho cvijeće, lavanda i limunski sok.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

05.08.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh