« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GODIŠNJICA USTANKA

Deseci tisuća Venezuelanaca na ulicama za i protiv Chaveza

Protivnici Chavezove politike optužuju ga za lošu pretvorbu, rašireni kriminal i teškoće u opskrbi strujom i vodom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela prosvjed

Deseci tisuća Venezuelanaca koji se protive politici predsjednika Huga Chaveza izašli su u subotu na ulice optužujući ga za teškoće u opskrbi strujom i vodom, širenje kriminala i druge probleme, dok su se na drugom skupu našli i Chavezovi poklonici.

Prosvjednici protiv Chavezove politike optužuju ga da tu politički podijeljenu južnoameričku zemlju gura u duboku krizu ubrzavajući njezinu pretvorbu u socijalističku državu. Pristaše oporbe Chavezu zamjeraju i prekide opskrbe strujom, racionalizacije potrošnje vode i rašireni kriminal.

Chavezovi pristaše odbacuju kritike optužujući oporbu da preuveličava venezuelanske nevolje i tvrde da će predsjednik probleme riješiti.

Između dviju prosvjednih povorki razmješteno je više od 5000 pripadnika snaga sigurnosti kako bi spriječili sukobe između dviju strana no nisu zabilježeni neredi ni uhićenja.

Prosvjedi su organizirani na 52. godišnjicu ustanka u kojem je svrgnut posljednji venezuelanski diktator general Marcos Perez Jimenez. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 00:15:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh