« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
OSVRT

Denis Kujundžić, slikar pastorala

Dojam koji na gledatelja ostavljaju Kujundžićeve slike jest posve jedinstven, naime njegove slike ponajprije govore i ljepoti, o neusporedivosti pojedinih prostora, o izvornoj privlačnosti

Pastorale su Kujundžićev zaštitni znak
Pastorale su Kujundžićev zaštitni znak (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Denis Kujundžić

Denis Kujundžić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar, autor lijepog i doista zasebnog ciklusa, u kojima je vješto i vrlo emotivno potretirao okolicu Imotskog, Zagoru ali i primorske krajeve Hrvatske, ističući u prvi plan, karakteristične ,dominantne forme pojedinih motiva.

Doista, dojam koji na gledatelja ostavljaju Kujundžićeve slike jest posve jedinstven, naime njegove slike ponajprije govore i ljepoti, o neusporedivosti pojedinih prostora, o izvornoj privlačnosti.

I stvarno, slikajući na svoj način, razvijajući se postupno kao umjetnik, Kujundžić iskreno zadivljen krajolikom u kome živi i nedvojbeno zaljubljen u prostor u kome je rođen, postao je nesumnjivi najbolji hrvatski slikar pastorala.

Uviđajući vrlo često i prikrivene kvalitete pejzaža i bez ikakva ustezanja i možebitnog konzultiranja, Kujundžić je stvorio izvanredno lijepi atlas slika za pamćenje, od obale i mora do planina i ravnica, slikajući sasvim slobodno, reagirajući na koloristički bljesak podneblja.

Piše: Miroslav Pelikan
01.05.2018. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh