« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
internetski pjesnik

Dellboy u maniri Bijesaprvog popljuvao političku elitu

Dellboy koji se proslavio brojnim satiričnim pjesmicama na račun političara uspješno startao u video vodama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

bijes prvi

U sveopćem rasulu u kojem se nalazi Hrvatska krivicom, mnogi će reći, trenutno vladajućih, oporba je jedini i najglasniji kritičar u političkoj sferi. No kad se radi o onoj kreativnoj subkulturološkoj, nemoguće je zaobići sad već regionalne mega-internetske-zvijezde znane kao Dellboy i Bijesprvi.

Dvojac je poznat po svojim montažama video uradaka humorističnog karaktera koje satiriziraju hrvatske političare i najaktualniju društvenu problematiku.

Sjetit ćete se obrada poznatih pjesama i kratkometražnih epizoda „Kiro prosviro", remek-djela kojima se proslavio Bijesprvi a koja izravno ismijavaju bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina („Jubito").

Sad je na red došao Dellboy. Objavivši svoj prvi videospot pod nazivom „Jadni mi", Dellboy nastavlja već utabanom stazom i kritizira bivšeg premijera Ivu Sanadera ("Troši nam novac Ivo moreplovac, na jahti plovi Jadranom..."). Zatim povlači paralele između Vlade i kriminalnog svijeta („...zemljom vlada don Corleone...").

Završni kadrovi spota prikazuju razočarane građane; možda time upravo insinuira na dugo planirane prosvjede najavljene za jesen. Stoga ne čudi da uradak završava slikovitim stihovima „...zemlja u krizi ka dnu nam klizi".

Kako sam piše na svojem blogu „inspiracije ne manjka". Možda se čini da smišljanje pjesmica o političarima i društvenoj problematici pa objavljivanje istih na internetu nije sasvim normalno. No Dellboy zaključuje da se to „uklapa u cijelu hrpu nenormalnosti u kojima i sami živimo."

Ostale tekstove možete pogledati na http://dellboy.blog.hr

20.08.2009. 12:22:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh